Dues alumnes de l'institut Arnau Cadell premiades a la IV Olimpíada de Filosofia

Sara Huerga, Maria Reguera, Laura Martí i Martí Font han participat en l'edició d'enguany, que girava entorn de la repercussió de les noves tecnologies en la identitat humana

Quatre alumnes de l'institut Arnau Cadell han participat l'1 i 4 de març a la IV edició de l'Olimpíada de Filosofia de Catalunya, que s'ha celebrat a la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona i ha aplegat alumnes provinents de més de 50 centres educatius arreu de Catalunya.

Les alumnes Sara Huerga i Maria Reguera s'han presentat a la categoria de vídeo de creació i reflexió, amb un audiovisual que ha obtingut un premi; i els alumnes Laura Martí i Martí Font s'han presentat en la categoria de dissertació.

Aquest és el segon any que l'Arnau Cadell presenta els seus alumnes a l'Olimpíada, l'únic centre de Sant Cugat que hi participa. En la primera fase de l'acte, que es va celebrar l'1 de març, gairebé 75 estudiants de batxillerat van dissertar sobre la pregunta "És possible deixar de ser humà a causa de la tecnologia?". Paral·lelament, 13 estudiants d'ESO van analitzar un dilema moral sobre l'ús de cirurgia estètica amb motius no mèdics. 

En la segona fase, que s'ha dut a terme aquest dissabte, 4 de març, al hall del CCCB, s'han exposat els vídeos de la Mostra de VIdees i es s'han comunicat els guanyadors de tots els àmbits. 

Un dels estudiants guanyador en la categoria de dilema filosòfic, i dos de la modalitat de dissertació han estat seleccionats per participar en la IV Olimpiada Española de Filosofia, que se celebrarà a Múrcia al maig.

L'Olimpíada de Filosofia pretén promoure la reflexió filosòfica a les aules, i proposa, a més, una taula rodona oberta al públic en què professorat de filosofia proposa qüestions a investigadors o experts d'altres àmbits del coneixement. És un certamen organitzat per la Societat Catalana de Filosofia amb la col·laboració de la Facultat de Filosofia de la UB, el Departament de Filosofia de la UAB, el CCCB i la Fundació Grífols.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem