La remodelació de l'av. Cerdanyola centra el Consell de Barri del Centre Est

El Consell de Barri del Centre Est ha tractat temes urbanístics i ha anunciat quins han estat els Pressupostos Participatius aprovats

La presidenta del consell de barri del Centre Est i regidora de Cultura, Esther Madrona, ha començat el Consell de Barri d'aquest 1 de febrer explicant alguns dels actes i projectes duts a terme des de la Presidència, des de l'asfaltatge de carrers, la remodelació del carrer Abat Marcet o la pacificació de l'entorn de l'escola Collserola. Aquest acte, consistent en fer un espai "més amable perquè els infants i les famílies puguin anar a l'escola de manera segura", ha contrariat a alguns dels veïns de la zona que han afirmat que les pintades són "bastant innovadores, poc comunes i intrusives" i que no se'ls havia informat.

Altres projectes que segueixen en marxa és el tancament dels Jardins del Vallès, on s'han posat portes i ara està pendent un decret d'alcaldia per autoritzar el tancament i l'obriment i uns cartells indicatius amb els horaris; i sobre Villa Montserrat, Madrona ha explicat que volen que sigui un espai de trobada, tant amb activitats programades com espontànies. També ha transmès la seva voluntat de "poder ubicar un espai sanitari" i que es va "comprometre a fer la pregunta, tot i que no pinta massa bé".

També s'ha fet menció al bon funcionament del projecte Nevera solidària al barri, on ja hi ha 12 comerços adherits. L'objectiu principal és evitar el malbaratament d'aliments i s'ha recalcat que no es tracta d'una iniciativa exclusiva per a gent que ho necessita, sinó que qualsevol pot participar-hi, sempre i quan la finalitat sigui l'aprofitament màxim dels aliments.

La remodelació de l'av. Cerdanyola

Les obres de remodelació de l'av. Cerdanyola van començar el 23 de gener amb un pressupost d'1,4 M€, i l'acció principal és completar l'eix de vianants que comença a la plaça de Lluís Millet, de manera que es garanteixi una mobilitat més segura i saludable. També hi ha la intenció de renovar la xarxa de clavegueram, substituir l'enllumenat i posar nou arbrat i mobiliari urbà. El temps que durin aquestes obres es garantirà el pas per a vianants i, en mesura del possible, l'entrada del veïnat als aparcaments.

Més info: Comença la segona fase de vianantització de l'avinguda de Cerdanyola

Pel que fa a les parades d'autobús, s'eliminaran les parades de l'av. Cerdanyola amb passeig Torre Blanca i la del passeig Torre Blanca amb el carrer Vallès. Com a resposta a aquests canvis, es modificarà el seu recorregut i hi haurà quatres parades perifèriques:

  • Rambla del Torrent d'en Xandri amb av. Ragull
  • Rambla del Celler amb el carrer Vallès (davant la Pollancreda)
  • Rambla del Celler, entre els carrers amb el passeig Torreblanca
  • Passeig de Francesc Macià amb carrer de la Creu

 

Una veïna de Francesc Macià, Maite Lorenzo, ha felicitat la iniciativa, però ha reclamat accions també per al seu barri: “El passeig s’ha convertit en una continuació de la ronda amb un trànsit continu de baixada i pujada. Al Consell de Barri del 2020 ens vau dir que tot el que vam plantejar era impossible. Sant Cugat fa temps que està col·lapsat”. La regidora de Cultura ha mostrat el seu acord amb la intervenció, però ha al·legat que "no estem en un punt de poder tancar el trànsit a la ciutat, tant de bo".

Modificació del Reglament dels Consells de Barri

S'ha constituït una Comissió d'estudi on hi ha representació dels diferents barris per tal d'actualitzar el Reglament dels Consells de Barri. Amb aquesta intenció, la voluntat és definir la distribució actual en 6 consells de barri, incorporar nous canals de participació i comunicació digital i incorporar el registre de participació dels barris.

Aprovació de Pressupostos Participatius

El regidor de Participació i Barris, Oriol Sànchez, ha exposat els resultats dels Pressupostos Participatius, on han votat 646 veïns del Centre Est. Els projectes aprovats han estat: espais d'ombra als parcs, posar porxada a una part de la grada del camp de futbol de Can Magí, una font a cada parc i enllumenat d'un tram del camí escolar que va de Coll Favà al CAR. A tots es destinaran 50.000 €, exceptuant el projecte de les fonts, que es destinaran 30.000 €. Els 20.000 € restants aniran a la següent iniciativa més votada, l'arranjament del camí de Sant Cugat a Sabadell (camí fins al CAR).

Més info: Els infants i joves de Sant Cugat decideixen 200 mil euros del pressupost

Al torn obert de preguntes, un veí ha exposat la problemàtica que existeix amb la pista de futbol de Sant Francesc, on la gent es cola de manera indiscriminada, inclús "gent d'altres municipis". Ha demanat recursos i "buscar uns horaris raonables". Esther Madrona ha contestat que "no és la primera vegada que surt el tema" i que "els companys d'esports ja s'han fet seu el tema".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem