Reportatge: Una segona oportunitat per als gossos de Sant Cugat

Centenars de gossos es recullen anualment als carrers de la ciutat, molts d'ells perquè s'han perdut, però altres han estat abandonats

Sant Cugat és una ciutat que, entre altres coses, es caracteritza per la seva afinitat envers els animals de companyia. El DIARI de Sant Cugat va recollir en un reportatge sobre gossos, l'estat dels gossos abandonats que es recullen als carrers de Sant Cugat.

Al mes d'octubre d'aquest 2015, a Sant Cugat ja s'havien recollit 113 gossos al carrer dels quals 12 han estat adoptats, i 83 retornats als seus propietaris. Davant l'alt nombre de gossos que viuen a Sant Cugat (n'hi ha més de 1.500 censats), l'Ajuntament treballa per mantenir l'equilibri entre la convivència entre persones i animals.

Amb tot, no compta amb un refugi d'animals propi, municipal, i és Olescan l'encarregada d'oferir el Servei Municipal de Recollida d'Animals a la ciutat. Una protectora que ofereix el mateix servei a diferents municipis.

Aquesta afinitat envers els animals, no impedeix que en alguns casos aquests es perdin, s'escapin, o en els casos més dramàtics, siguin abandonats al carrer. Davant aquestes situacions, és important complir amb les obligacions com a propietaris del gos, i portar l'animal xipat.

En tot cas, qui ho passa més malament davant aquestes situacions d'abandonament és l'animal. Trobar-se sol sense el seu propietari provoca problemes en l'animal, com explica el veterinari Jordi Altimira.

A més, molts d'aquests animals triguen a trobar una nova llar, i mentre viuen en refugis d'animals que vetllen per la seva seguretat i benestar. Un clar exemple és l'associació El Cau Amic, on diferents gossos esperen trobar aviat una nova família que els aculli.

Famílies com la de Noemí Godàs o Montse Terre, qui han acollit a Lena i Blacky respectivament. Ambdues expliquen els seus casos com a voluntàries en protectores i com a casa d'acollida la primera, i família adoptiva la segona.

A més, a Sant Cugat, hi ha un elevat nombre de gossos llebrers gràcies a la protectora SOS Galgos. En aquest sentit, Elisa Aguilar explica com el Kun va arribar a la seva vida i com es va convertir en una font d'inspiració professional.

Igualment, la veterinària Maria José Blabia explica quina és la tasca dels veterinaris per ajudar aquestes associacions que treballen pel benestar dels animals, mentre Lucy Schmidt explica quina és la seva tasca com a responsable de la pàgina de Facebook Perros y Gatos Perdidos/Encontrados en Sant Cugat. Una pàgina que té com a objectiu localitzar els propietaris de gossos trobats al carrer, així com localitzar gossos que s'han perdut.

Les imatges dels animals que viuen al Cau Amic.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem