Què passa amb els gossos que es recullen als carrers de Sant Cugat

El Servei Municipal de Recollida d’Animals a Sant Cugat l’ofereix l’empresa Olescan des del 4 de març del 2015

A l’hora de recollir un gos que està abandonat o perdut al carrer, intervenen la Policia Local i el Servei Municipal de Recollida d’Animals (SMRA). Una tasca, aquesta darrera, que a Sant Cugat ofereix Olescan.

La Policia Local intervé sempre i quan el gos estigui custodiat per alguna persona. És a dir, la policia atén els requeriments en el cas que l’animal es trobi custodiat per la persona requeridora o per la dotació policial que hagi pogut intervenir directament. Si no es té la certesa sobre la localització de l’animal perquè aquest segueix movent-se pel municipi, la policia no es desplaça fins al lloc on suposadament està l’animal.

Un cop la policia té l’animal, es procedeix la lectura del xip que, obligatòriament, han de portar els gossos, gats i fures, i tot seguit es localitzaran els propietaris. En cas de no localitzar-los, o que l’animal no estigui identificat, així com en el cas que la persona responsable de l’animal no pugui acudir immediatament a recollir-lo, la policia requereix la presència del SMRA, que el traslladarà a les seves instal·lacions. Un cop allà, el propietari podrà anar-lo a recollir o, en el cas que sigui un gos abandonat, restarà a les instal·lacions o en alguna altra protectora d’animals.

En el cas que l’animal estigui ferit, la policia es desplaçarà fins on es trobi l’animal, advertint el SMRA i el requeridor de les conseqüències que pot tenir apropar-se a l’animal, tot descrivint si presenta agressivitat o qualsevol comportament que pugui resultar perillós per a les persones que intervinguin.

En qualsevol cas, el propietari haurà de pagar les taxes per la recollida de l’animal ofert pel servei municipal.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem