Sant Cugat acollirà persones malaltes provinents dels camps de refugiats sahrauís

Sant Cugat amb el Poble Sahrauí té una casa d'acollida a la ciutat

Sant Cugat amb el Poble Sahrauí (SCAPS) organitza un cop més l'acollida de malalts provinents dels campaments de refugiats del Sàhara. Ara mateix hi ha una desena de persones a la casa d'acollida que gestiona l'entitat a la ciutat i hi ha altres persones allotjades a altres municipis.

Aquest grup va arribar el 20 de juliol i aquella mateixa nit van tenir el primer ensurt: una de les nenes va anar directament a l'UCI per problemes cardiovasculars. Ara ja està estable i quan es recuperi tornarà a la casa. 

Neus Bosch, presidenta de l'entitat, explica a més que la xifra de persones que habiten la casa pot anar canviant. Encara ha d'arribar més gent i hi ha dos joves que ja han marxat cap a altres municipis. "També està costant aconseguir les autoritzacions a tot Espanya", lamenta. "Les declaracions del president de l'estat espanyol, on reconeixia el Sàhara com una autonomia del Marroc, van fer que s'endarrerissin tots els processos".

Més info: Tornen les Vacances en pau pels infants refugiats del Sàhara

L'objectiu del projecte és que aquestes persones es tractin en centres mèdics de la zona i descansin fins que es recuperin. A banda, SCAPS té en marxa un altre projecte, Vacances en pau, on infants sahrauís viatgen a Catalunya a passar els mesos de juliol i agost. També van participar en una iniciativa de JuntsxSantCugat on es van recollir més de 3.700 ulleres per als hospitals oftalmològics dels camps.

Més info: Més de 3.700 ulleres han sortit ja de Sant Cugat camí als camps de refugiats sahrauís

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem