Tornen les Vacances en pau pels infants refugiats del Sàhara

L'entitat Sant Cugat amb el Poble Sahrauí té en marxa diversos projectes

Ja hi ha un infant del Sàhara acollit durant l'estiu per una família de Sant Cugat. Es tracta d'un projecte que gestiona Sant Cugat amb el Poble Sahrauí (SCAPS), on la mainada dels campaments de refugiats sahrauís poden venir a passar el juliol i l'agost, descansar i conèixer llocs i gent nova: Vacances en pau.

Neus Bosch, presidenta d'aquesta entitat, explica que encara poden arribar més infants, però que està costant aconseguir les autoritzacions a tot Espanya. "Les declaracions del president de l'estat espanyol, on reconeixia el Sàhara com una autonomia del Marroc, van fer que s'endarrerissin tots els processos", lamenta Bosch. Això arriba després de dos anys de pandèmia i en un moment en què s'està intentant "tornar a la normalitat".

Aquesta iniciativa es porta a terme a Sant Cugat des de fa més de deu anys. Consisteix en l’acollida de nens sahrauís, d’entre 10 i 12 anys, durant els mesos de vacances catalanes.

A més, SCAPS té en marxa un altre projecte en què les persones malaltes dels camps de refugiats sahrauís viatgen a Catalunya a tractar-se als hospitals de la zona i reposar. També van participar en una iniciativa de JuntsxSantCugat on es van recollir més de 3.700 ulleres per als hospitals oftalmològics dels camps.

Més info: Més de 3.700 ulleres han sortit ja de Sant Cugat camí als camps de refugiats sahrauís

El Poble Sahrauí viu exiliat des de l’any 1975. Des de la signatura dels Acords Tripartits de Madrid i l’immediat repartiment del Sàhara Occidental en mans de Marroc i Mauritània, al voltant de 184.000 sahrauís viuen organitzats en campaments, a l’anomenada hammada, un desert situat a la regió algeriana de Tindouf. Més endavant, Mauritània va renunciar als seus territoris.

Més info: Sant Cugat acollirà persones malaltes provinents dels camps de refugiats sahrauís

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem