contingut promocionat
Hípica Collserola

Sant Cugat celebra els Tres Tombs i recorda el passat agrícola de la ciutat

Una dotzena de carros més desenes de cavalls han passejat pels carrers del centre de la ciutat

Sant Cugat ha celebrat aquest diumenge, 12 de febrer, el Sant Antoni Abat, i ha recordat d'aquesta manera el passat agrícola de la ciutat, amb una cavalcada que ha aplegat una dotzena de carros, més desenes de cavalls. Centenars de santcugatencs s'han aplegat pels carrers de la ciutat per gaudir d'aquesta tradició, i també, per portar els seus animals domèstics a beneir. Així, gossos, gats, conills, periquitos i altres animals han rebut la tradicional benedicció, en la celebració del seu patró Sant Antoni Abat. La rua s'ha celebrat amb tota normalitat després que el passat 22 de gener s'hagués d'ajornar per la previsió de pluja, amb l'Ateneu com a entitat banderera.

Mireu les fotos de la rua.

Els gossos eren els animals més presents esperant la benedicció FOTO: Lali ÁLvarez

some_text

El capellà fent les benediccions FOTO: Lali ÁLvarez

La rua ha transcorregut amb normalitat pels carrers del centre. la comitiva ha arrencat passades les 11 del matí del parc de Ramon Barnils, on des de les 9 del matí els participants gaudien d'un esmorzar. Al punt del migdia ha estat el torn de l'acte religió, i els cavalls que ha participat en la rua han estat beneïts al seu pas per l'avinguda de Francesc Macià, darrere del Monestir. Un cop els animals èquids han rebut l'aigua beneïda, ha estat el torn dels centenars d'animals de companyia. 

La rua ha acabat a la plaça de Barcelona, on l'alcaldessa, Mercè Conesa, a més de diferents regidors, tant de l'oposició com del govern, han entregat obsequis als participants.
 

Conesa ha volgut valorar que es mantingui aquesta tradició a Sant Cugat. "Recordem un passat que es basava en una economia agropecuària i posem en relleu que el treball al camp ha estat molt present a la nostra ciutat, ara som una ciutat molt metropolitana i on els animals són domèstic, també remarquen que hi ha hagut una estima pels animals, i no només pels que treballen la terra".

Sant Cugat ha celebrat els Tres Tombs Foto: Lali Álvarez

Més informació
 
Comentaris

Destaquem