Sant Cugat dóna suport als celíacs

El ple municipal ha acordat prendre mesures per millorar la qualitat de vida de les persones afectades

L'Ajuntament de Sant Cugat ha manifestat el seu suport a tota la població celíaca de la ciutat. Ho feia durant la celebració del ple municipal aquest dilluns, 18 d'abril, a instàncies del grup municipal de Ciutadans. 

Amb aquest suport, l'Ajuntament es compromet a seguir treballant amb mesures dirigides a millorar la qualitat de vida de les persones celíaques.

Igualment, s'inclourà dins el pla "Sant Cugat saludable" que s'està treballant, el desenvolupament de campanyes de sensibilització, difusió i comunicació, en relació a les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries existents. També es treballarà de manera conjunta amb aquesta regidoria per seguir promovent accions de formació entre els restauradors, comerciants, i altres agents implicats.

En la mateixa línia, s'han compromès a augmentar la disponibilitat d'aliments i begudes sense gluten i lliures d'exposició al gluten, en els esdeveniments i festes més importants de la ciutat. També, a través dels serveis socials de l'Ajuntament, quan es destinin recursos a les famílies que requereixin aquests serveis, es tinguin en compte també aquelles famílies que per ingressos no puguin fer-se càrrec del sobrecost que suposa l'adquisició d'aliments aptes per a celíacs.

Igualment, l'Ajuntament demanarà al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, que es reforcin les instruccions, per tal que davant de qualsevol mena de dubte, es puguin demanar les proves específiques per a la detecció de la malaltia, destinar-hi més recursos per a la investigació i reclamar al Govern de l'Estat l'establiment d'ajuts econòmics o beneficis fiscals per a les persones celíaques.

En aquest sentit, s'instarà al Govern espanyol, al Congrés dels Diputats i al Senat per tal que es modifiqui la Llei 37/1992, de l'Impost sobre el Valor Afegit per incorporar els productes sense gluten als béns subjectes a un tipus d'IVA del 4 per cent.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem