Paradisos fiscals, refugiats i prostitució, al ple municipal

Aquest 18 d'abril se celebra el ple municipal a partir de les set de la tarda. Mitja hora abans hi haurà el torn perquè els ciutadans exposin les seves inquietuds als representants polítics

El Ple municipal de Sant Cugat, que té lloc aquest dilluns, 18 d'abril, debatrà qüestions de l'actualitat internacional com són la crisi dels refugiats o els paradisos fiscals, amb mocions dels diferents partits. A partir de les set de la tarda, la Sala de Plens de l'ajuntament acollirà una nova sessió plenària, on també es parlarà de la prostitució o del benestar animal. A les 18.30 hores hi haurà el torn de participació ciutadana, on els veïns podran apel·lar directament els seus representants polítics.

El Ple municipal aprovarà tres mocions institucionals, amb el suport de tots els partits polítics amb representació (Convergència, CUP-PC, C's, ERC-MES, ICV-EUiA, PSC i PP). En primer lloc, s'acordarà la creació de la Taula pel Benestar Animal de Sant Cugat, una proposta nascuda de la CUP. La moció d'Iniciativa de declarar Sant Cugat “zona lliure de paradisos fiscals” també serà finalment aprovada amb el suport de totes les formacions santcugatenques. Finalment, es tirarà endavant una moció, sorgida de Ciutadans, pel reconeixement, ajuts i benestar social de les persones afectades per la malaltia celíaca.

La crisi dels refugiats tindrà el seu espai al ple, amb una moció conjunta d'ERC-MES, CUP-PC, C’s i ICV-EUiA per solidaritzar-se i ajudar ja a les persones que fugen de la guerra. Els tres partits independentistes de Sant Cugat també tiraran endavant una moció a favor de potenciar la festa de Sant Joan i convertir-la en la festa nacional dels Països Catalans. Alhora, Esquerra, Convergència i el PSC mostraran el seu rebuig a la suspensió de la reforma de la Llei catalana de l’exercici de les professions de l’esport.

La prostitució, que aquests últims dies ha generat debat entre els partits santcugatencs, serà tema de debat amb una proposta de Convergència i PSC perquè Sant Cugat s’adhereixi a la xarxa de ciutats lliures del tràfic de dones, nenes i nens destinats a la prostitució. Per tancar el capítol de mocions, el PP proposarà fer un reconeixement a Miguel de Cervantes, Ciutadans sol·licitarà el compliment dels criteris d’accessibilitat màxima al web municipal i el PSC reclamarà la retirada de l’ordre de copagament per a les persones amb discapacitat.

De 'lobbys'

Més enllà de les mocions de grups municipals, el Ple també haurà d'aprovar inicialment el reglament de creació i funcionament del Registre Municipal de Grups d’Interès, una iniciativa que pretén donar coneixement públic dels lobbys que es reuneixin amb càrrecs electes o tècnics de l'Ajuntament per fer activitats d'influència o intermediació. Serà el primer municipi de Catalunya de disposar d'un registre de grups d'interès.

D'altra banda, l'Ajuntament també farà la proposta de constitució de l’Observatori de l’Habitatge de Sant Cugat, integrat per l’Observatori Social de l’Habitatge i l’Observatori Tècnic Local de l’Habitatge. Aquest ens, emmarcat en el Pla local d'habitatge, està destinat a l'anàlisi, recerca, reflexió, debat i formulació de propostes en relació amb el conjunt de problemàtiques que afecten l'habitatge.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem