Sant Cugat participa en un projecte pilot per estalviar energia en habitatge públic

El projecte es posarà en marxa en tres promocions d’habitatge públic del barri de Volpelleres

L’Ajuntament de Sant Cugat, a través de Promusa, participarà en la prova pilot del projecte europeu SIM4BLOCKS per afavorir l’estalvi i la millora de l’eficiència energètica. La prova es posarà en marxa en tres promocions d’habitatge públic construïdes per Promusa al barri de Volpelleres: Volpelleres Centre, Benet Cortada 12-14 i avinguda de la Clota 8.

L’objectiu és que els inquilins d’aquests edificis puguin optimitzar el seus consums i aconseguir entre un 5% i un 15% d’estalvi energètic. El projecte es basa en el concepte de “Resposta de la Demanda” perquè l’usuari conegui els seus consums en temps real i pugui gestionar-los en franges horàries en què l’energia és més barata. A més, el pla inclou millores en els aparells de gestió energètica (comptadors de llum, plaques solars, termòstats…) per optimitzar els consums.

SIM4BLOCKS, que tindrà quatre anys de durada, preveu una inversió de 38.000€ en equips energètics, 30.000€ en eines TIC i 570.000€ per a les empreses que desenvoluparan el projecte (Energea, Cimne i Promusa).

Actuacions previstes del projecte

Els usuaris estaran informats, per mitjà d’una aplicació tecnològica, dels seus consums a temps real, del moment més barat per consumir electricitat i de les hores en què l’aportació d’energia solar és més alta. Aquesta última dada pretén reduïr el consum de gas en calefacció i ACS (Aigua Calenta Sanitària).

Per reduir la factura d'electricitat a l’edifici de l’avinguda de la Clota s’agruparan els comptadors en un únic comptador central, amb un sol contracte de subministrament amb la companyia d’electricitat i s’instal·laran sub-comptadors en cada habitatge per al control del consum individual.

Es realitzarà una optimització dels sistemes de producció energètica instal·lats en l’edifici de Volpelleres Centre i s’aplicarà una gestió en temps real dels termòstats de les oficines per tal d’adequar el consum de climatització a les millors condicions de preu de l’energia.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem