Centralitat Comercial de Volpelleres

La crisi econòmica va fer que durant molts anys aquesta nova centralitat comercial no acabés de veure la llum

L'edifici Volpelleres Centre es va idear per a ser un nou nucli de centralitat urbana que havia de donar serveis al barri de Volpelleres i al sector nord del nucli urbà del municipi. La seva ubicació estratègica, entre l'estació dels FGC de Volpelleres i l'avinguda de la Clota, possibilitava una molt bona accessibilitat, i el comunicava fàcilment amb les artèries principals del municipi.

Malauradament la crisi econòmica va fer que durant molts anys aquesta nova centralitat comercial no acabés de veure la llum. En efecte, durant els primers anys de vida del barri, alguns petits comerços es van començar a instal·lar als voltants de la nova centralitat, amb la confiança de què entrés en funcionament a curt termini. La manca però de consolidació del Volpelleres Centre en particular, i del barri en general, va acabar comportant que molts d'aquests comerços acabessin tancant.

Els anys han anat passant, i el barri s'ha anat consolidant a poc a poc, tot i que encara queda molt per fer. En aquest sentit, l'obertura del nou Mercadona, a finals de l'any passat, va suposar tot un avanç cap a la consolidació de la centralitat comercial de Volpelleres. De fet la sola notícia de què s'obriria aquest nou supermercat a Volpelleres, va animar a petits emprenedors a sumar-se a l'aposta comercial pel barri de Volpelleres, fet que ha comportat la recent apertura de nous comerços a la zona, amb la consegüent millora de l'oferta i qualitat dels serveis del barri.

Però la veritable consolidació d'aquesta nova centralitat comercial està encara per arribar, i no es produirà fins que no entri en funcionament el tan desitjat Mercat municipal. En aquest sentit, el passat 28 de juny es va fer públic l'adjudicació del projecte del mercat municipal de Volpelleres a la UTE Marçal Pérez Vilarasau i Anna Lloret Cabot, per la seva proposta anomenada "De la plaça al mercat". Però encara queda molt camí per fer, ja que s'han d'executar les obres de condicionament del mercat, i el termini no sembla que sigui curt, tot el contrari, motiu pel qual s'escau que es comencin les obres com més aviat millor. I és que a Volpelleres tenim moltes ganes de poder gaudir del mercat, i veure com s'acaben d'omplir de nous negocis els locals comercials del barri.

D'altra banda, també s'ha de dir que aquesta aposta pel barri de Volpelleres també s'està materialitzant a altres zones i, en aquest sentit, ja s'han iniciat les obres per a la construcció d'un nou supermercat, en aquest cas de la cadena de Supermercats ALDI, al costat del LiDL; i inclús ja s'han obert nous negocis entorn de l'avinguda de la Clota, facilitant la tan desitjada i demandada descentralització de serveis a la ciutat. La llàstima és que amb més de cinc mil habitants (i creixent) encara cap entitat bancaria s'ha animat a obrir una sucursal a Volpelleres, però tot arribarà.

Per tot plegat, la consolidació de l'eix comercial de Volpelleres, que ha d'esdevenir el cor del barri, cada dia està més a prop.

I és que amb els comerços del barri #volpelleresbatega.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem