Tres mesos de l'atemptat a les Rambles que va deixar ferides dues santcugatenques

En aquests tres mesos les dues santcugatenques s'han hagut de sotmetre a intervencions quirúrgiques, han estat ingressades a l'UCI i ara han començat un llarg període de rehabilitació

Aquest divendres, 17 de novembre, fa tres mesos dels atemptats a les Rambles de Barcelona i a Cambrils. Uns atemptats que es van cobrar la vida de 13 persones i van deixar ferides a més d'un centenar de persones, 15 de les quals en estat molt greu. 

El destí va voler que dues santcugatenques, mare i filla, que sortien de dinar i volien fer les Rambles per baixar l'àpat, formessin part de la llista de les 15 persones que es trobaven en un estat de salut molt delicat. 

Dos informes mèdics en els quals constaven múltiples contusions, múltiples fractures a 10 costelles, cames i braços i hemorràgies diverses en òrgans vitals. Totes dues van passar per la Unitat de Cures Intensives (UCI), una a l'Hospital del Mar i l'altra a l'Hospital de Sant Pau. Tal com explica Adriana Martín, filla i germana de les afectades, al TOT Sant Cugat, quan a la seva mare l'anaven a pujar a planta, van traslladar-la a Sant Pau per estar amb la germana, ja que entre altres coses, això facilitava la logística familiar a l'hora de parlar amb els metges.

Poc després, la mare va rebre l'alta, i al cap de dos dies d'estar a casa, es va començar a trobar malament. Van anar al CAP de Sant Cugat i d'allà, la van traslladar a la Mútua de Terrassa, on va estar ingressada de nou per complicacions. Un temps després, la mare de Martín va rebre l'alta i va començar a fer rehabilitació respiratòria. Un procés que, d'entrada, els metges van dir que s'allargaria 3 mesos i ara ja ha augmentat fins a un any. 

Per la seva banda, la germana d'Adriana Martín, ha estat ingressada fins fa poc a Sant Pau. Un cop se li va donar l'alta hospitalària, la santcugatenca, que actualment té la seva residència a Suècia, va continuar ingressada de dilluns a dijous a l'Hospital de Sant Pau per tal de fer rehabilitació. Ara, des del passat dimecres, 15 de novembre, la germana de Martín dorm cada dia a casa dels seus pares i va a l'Hospital de Dia de Mútua de Terrassa, on li espera un llarg procés de rehabilitació, física i psíquica. 

Tal com ha explicat Martín al TOT Sant Cugat  des de fa tres mesos la vida de la seva mare, la seva germana i de tota la família ha canviat força. Adriana Martín ha explicat que "és un autèntic malson fet realitat que mai penses que et passarà a tu, encara que veus que passa a Londres o a Niça". 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem