Sant Cugat recorda les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils

Fa dos anys un atemptat reivindicat per l'Estat Islàmic va provocar 16 víctimes mortals a Barcelona i a Cambrils

Sant Cugat ha recordat les setze víctimes mortals que van provocar els atemptats de La Rambla de Barcelona i de Cambrils ara fa dos anys, el 17 d'agost de 2017. Una cinquantena de persones s'han concentrat aquest divendres, 16 d'agost, davant de l'ajuntament de Sant Cugat per condemnar aquell atac terrorista reivindicat per Estat Islàmic i mostrar el seu suport a les víctimes amb cinc minuts de silenci.

L'atropellament mortal a La Rambles va provocar catorze morts, entre els que hi va haver dos veïns de Rubí, un home de 57 anys i el seu nebot-net de només tres. A més, dues santcugatenques, mare i filla, també van resultat ferides per l'atac terrorista.

 

Més info: Martín, familiar de les víctimes de l'atemptat de Barcelona: "Sentim una soledat absoluta"

L'acte ha estat presidit per l'alcaldessa accidental, Elena Vila, que ha llegit un manifest que ha finalitzat amb un missatge clar: "No tenim por, som gent de pau". Vila també ha posat l'Ajuntament a disposició de les víctimes, en especial a les santcugatenques ferides en l'atac. "A totes les víctimes, ferits, familiars i amics: sempre sereu presents en la nostra memòria, en la d'aquest país i en la de la nostra ciutat", ha destacat l'alcaldessa accidental.

 

Així mateix, Elena Vila també ha posat de relleu "l'excel·lent tasca" de la ciutadania i els cossos d'emergència, policials i mèdics en aquell moent de "gran adversitat i dificultat". A més, ha reivindicat l'esperit de convertir La Rambla de Barcelona i el passeig marítim de Cambrils en "artèries de vida, espais de trobada, de multiculturalisme, respecte i civisme".

El manifest sencer.

Més informació
 
 
Comentaris

Destaquem