Sant Cugat se suma al Dia Mundial de l'Autisme per primera vegada

El dia 2 d'abril es commemora el Dia Mundial de l'Autisme

Sant Cugat se suma per primera vegada a la commemoració del Dia Mundial de l'Autisme amb l'objectiu de sensibilitzar a la població sobre aquest trastorn en el desenvolupament que afecta un de cada cent nens. El Mercat Vell s'il·luminarà de blau durant el cap de setmana de l'1 i 2 d'abril per visibilitzar el compromís de la ciutat amb els qui pateixen el trastorn de l'espectre autista (TEA).

L'Ajuntament, conjuntament amb les cinc entitats de Sant Cugat que treballen en el camp de l'autisme, volen d'aquest manera treballar per la "plena integració" de les persones que pateixen el TEA. "L'objectiu és sensibilitzar la ciutadania de la necessitat de millorar la qualitat de vida de les persones amb autisme i trencar els mites", ha emfatitzat la tinent d'alcalde Susanna Pellicer.

A través de campanyes informatives entre els ciutadans i presència al carrer durant el 2 d'abril, la voluntat és que els santcugatencs "coneguin les barreres amb què s'enfronten les persones amb TEA per fer una societat més accessible", ha destacat Meritxell Alòs, de la Fundació Gurú.

El Grup TEA Sant Cugat, que aplega pares i mares de nens i joves amb autisme, farà una trobada a la Casa de Cultura el 31 de març al vespre. "S'ha d'aprendre a tractar la diferència. Tots som diferents", ha apuntat Carles Sanjuan, del Grup TEA, que ha destacat que un dels objectius és que la gent sàpiga com "identificar i tractar" les situacions d'autisme.

Les entitats que treballen amb persones amb TEA a Sant Cugat són: Fundació Gurú, Fundación Planeta Imaginario, Associació Catalana de Zooteràpia, Dinamiks i Grup TEA. Durant la presentació del Dia Mundial de l'Autisme feta aquest 27 de març, Susanna Pellicer ha proposat a les cinc entitats crear un grup de treball per sumar esforços en aquesta qüestió i "veure que es pot fer a Sant Cugat".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem