Schmidt: "És una tasca voluntària; la recompensa és saber que han trobat l'animal"

Des de fa gairebé dos anys, Lucy Schmidt coordina la pàgina de Facebook Perros y Gatos Perdidos/Encontrados en Sant Cugat. Una eina per difondre les imatges de gossos i gats perduts a la ciutat

Com neix Perros y Gatos Perdidos/Encontrados en Sant Cugat?

És una pàgina de Facebook que neix després que jo perdés el meu gos. Un gos que vaig poder trobar, però vaig veure la necessitat de tenir una pàgina d’aquestes característiques per poder compartir les dades i fotos de l’animal per així trobar-lo més ràpidament.

Com va començar?

Vaig començar a posar fotos d’animals perduts a Sant Cugat, que em comentaven o m’assabentava, i llavors vaig veure que les persones que volien adoptar un gos o havien perdut el seu, també ho penjaven al meu mur, i així va anar creixent la pàgina.

Tot plegat, en coordinació amb Olescan.

Col·laboro amb Olescan, qui recull els animals perduts a Sant Cugat. Tots els que ells reben jo els difonc mitjançant la pàgina, i  alhora els passo aquells dels quals jo me n’assabento amb la descripció, les característiques, si porta xip, i tot el que sé. I, amb sort, em diuen que els tenen, o algú s’assabenta que el tenen ells mitjançant la pàgina de Perros y Gatos. N’hem trobat molts d’aquesta manera!

També assessora les persones que han perdut el seu animal...

No sols ho difonc per  la pàgina, també ajudo la gent a posar cartells, si fa falta, els oriento, els dic que hi ha dos registres a Catalunya... Oriento una mica perquè la gent se sent desprotegida pel fet de no saber com trobar el gos.

Quants gossos han trobat en aquest temps?

Alguns cops m’han comentat que els han trobat a través de la plataforma, ho han comentat a la pàgina, però no porto un recompte. Crec que 10 o 12. Fa uns dies, per exemple, una senyora que va perdre el gos, el va veure a la pàgina i el va poder trobar d’aquesta manera. O fa un parell de dies, una dona va anar al veterinari per dir que l’havia perdut, i com que els veterinaris també ens passen descripcions... Algun cop apareixen de seguida els propietaris. Gràcies a això, els han pogut localitzar.

Hi ha molts gossos perduts?

Sí, n’hi ha molts que jo sàpiga. Alguns cops visito altres pàgines on posen informació i veig que n’hi ha de diferents.

Rep algun tipus d’ajuda?

Jo sóc la de la pàgina, però realment no treballo sola. Hi ha diferents voluntaris que col·laboren, deixen material... Som un grupet de gent!

Una tasca voluntària...

Totalment voluntària, però alguns cops, quan la gent està molt agraïda i volen compensar-ho, em porten menjar per a les colònies de gats, o pinsos per a les protectores, perquè també col·laboro amb El Cau Amic. Hi ha molts animals que no tenen llar, i ho agraeixin així.

Què li aporta personalment?

M’encanta quan la gent troba els gossos, i el fet de saber-ho és un agraïment. L’alegria quan saps que han trobat la seva família em supera.

Una pàgina de Facebook, i molta voluntat

https://www.facebook.com/perrosygatosperdidoencontradossantcugat?fref=ts

És una pàgina de Facebook en constant actualització que es pot trobar a https://www.facebook.com/perrosygatosperdidoencontradossantcugat?fref=ts.

La pàgina compta actualment amb 1.029 seguidors i, a més d’informació sobre els animals perduts i trobats, també hi ha recomanacions per localitzar-los en el cas que el gos s’escapi o es perdi.

Aquest text està forma part del reportatge sobre l'abandonament de gossos a Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem