Serveis Socials es marca com a objectiu cobrir les necessitat bàsiques

El Consell Sectorial de Serveis Socials, Sanitat i Ciutadania de Sant Cugat s'ha constituït aquest dimarts, 26 de gener

Cobrir les necessitats bàsiques de tots els santcugatencs, impulsar polítiques d'integració, atendre les persones amb discapacitat, i donar assistència a les persones grans són alguns dels objectius amb els quals treballarà el Consell Sectorial de Serveis Socials, Sanitat i Ciutadania de Sant Cugat que s'ha constituït aquest dimarts, 26 de gener.

Un Consell presidit per la tinenta d'alcalde de Benestar i Ciutadania, Susanna Pellicer, i que seguirà amb Emilia Costa, representant de les residències a la Taula de Gent Gran, com a sotspresidenta i representant al Consell de Ciutat.

Representants de les diferents associacions de veïns del municipi i dels partits polítics municipals, així com de les entitats i associacions que treballen amb els col·lectius de persones amb discapacitat, gent gran o malalts, i entitats com Creu Roja i Càritas, són els que integren el Consell.

Durant la primera sessió celebrada aquest dimarts, s'ha explicat el pressupost destinat a aquestes àrees. Un pressupost que s'ha augmentat respecte de l'any passat, principalment pel que fa a temes de Serveis Socials, que suposa un 42% més que en el passat exercici.

En aquest sentit destaca l'augment del prop del 67% en la quantitat destinada a cobrir les necessitats bàsiques dels ciutadans, i l'augment de la dotació econòmica per fer front a la demanda de beques menjador. I és que, com s'ha destacat, aquestes demandes han augmentat respecte de l'any passat, i amb el que portem de curs, es xifren en un centenar les noves peticions per rebre aquesta ajuda.

El pressupost destinats a serveis Socials ha augmentat respecte el 2015 FOTO: Artur Ribera

D'altra banda, s'ha atès de manera especial el servei d'Atenció Domiciliària. Actualment està en concurs públic per adjudicar el servei a una nova empresa de les sis que s'han presentat a concurs. Un servei que durant el 2.015 va atendre unes 500 persones.

Igualment, s'ha explicat als integrants del Consell la gestió que la ciutat farà en relació als refugiats sirians. Sant Cugat acollirà entre 20 i 30 refugiats, tot i que encara no se'n saben més detalls de la seva arribada, i s'ha demanat a les entitats locals que donin el seu suport per atendre les necessitats de les persones nouvingudes des de les seves àrees d'acció.

Finalment, s'ha informat d'aquelles mesures engegades per la ciutat per millorar la qualitat de vida dels santcugatencs, com són el programa de detecció precoç del càncer de còlon i recte, l'adaptació de parcs infantils a nens i nenes amb problemes de mobilitat, i la implantació de desfibril·ladors arreu de la ciutat per convertir Sant Cugat en una ciutat cardioprotegida.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem