SOS La Mirada defensa la ubicació de l'escola al Bosc de Volpelleres

La plataforma a favor de la construcció de La Mirada al bosc alerta que engegar de zero el projecte en una altra ubicació comportarà un procés llarg

SOS La Mirada ha defensat la construcció de l'escola al Bosc de Volpelleres com l'opció prioritària, davant de l'anunci de l'Ajuntament de Sant Cugat de plantejar una alternativa en cas que la via judicial no es resolgui favorablement. A més, la plataforma carrega contra la junta de l'Associació de Veïns de Volpelleres, per haver-se posicionat a favor de la nova ubicació sense haver-ho consultat als socis.

Més info: L'Ajuntament proposa una nova ubicació per La Mirada si la via judicial no es desencalla

Un nou capítol de la divisió d'opinions que genera la construcció de La Mirada al barri de Volpelleres i on els principals perjudicats són els més de 400 infants que fa anys que esperen un edifici definitiu, mentre passen els cursos en barracons. Al mateix temps, veïns del parc de la Guineu veuen com cada any perden espai públic pel necessari creixement d'una escola que l'any vinent ja acollirà alumnes des d'Infantil-3 fins a 6è de Primària. 

Més info: La Mirada, una història d'entrebancs i retards

"No s’ha consensuat ni s’ha fet una votació amb els socis de l’Associació de Veïns. Jo soc soci i no s’ha convocat cap assemblea per decidir un tema tan delicat al barri com aquest", lamenta Carles Castillo, portaveu de SOS La Mirada i pare de l'escola, que ha afegit: "No ens sentim representats amb aquest comunicat".

Per això demana a la junta convocar una assemblea per decidir sobre aquesta qüestió. En cas que no ho facin, reclamen la seva dimissió. "La junta anterior va sortir del càrrec per aquest motiu, perquè es va posicionar a favor de l’escola al bosc. I la junta entrant va dir que mantindria una neutralitat, i no ho ha fet", ha explicitat Castillo. 

Més info: La Junta de l'Associació de Veïns de Volpelleres es trenca per La Mirada

Un nou projecte, més temps

Des de SOS La Mirada entenen que l'Ajuntament valori altres opcions per si la via judicial acaba prohibint la construcció de l'escola al bosc. Però alerta que si directament s'aposta per l'alternativa, es "tiraran a la brossa els 800.000 euros" gastats fins ara en projectes. I, alhora, "començar de zero" implicarà molt més temps. Així mateix, mostra els dubtes sobre la viabilitat de la ubicació alternativa per raons de mobilitat i seguretat. Alhora, asseguren que és "incompatible" amb el projecte actual de l'escola.

"No seria un procediment ràpid. El que es respira al barri és que aquesta nova ubicació serà ràpida i no és així", ha afegit Castillo. En aquest cas, insisteix en la seva opció preferent: "La via més ràpida és que Adenc retiri la denúncia i es pugui construir l’escola al parc. I que els 450 infants puguin deixar els barracons i tenir la il·lusió d'una nova escola". En aquest sentit, recalca que hi ha més de 460 infants esperant una escola. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem