contingut promocionat
Torres & associats L

 

Tens un local de restauració? Reclama danys i perjudicis per la gestió de la pandèmia

Propietaris d'activitats vinculades a la restauració i a l'oci interposaran demandes contra les administracions reclamant danys i perjudicis

El pròxim 14 de març farà un any que es va declarar l'estat d'alarma amb motiu de la Covid-19. Això ha generat restriccions en molts negocis a on de forma limitativa o inclús impeditiva, han suposat la impossibilitat d'obertura de les seves instal·lacions. Ens referim sobretot als negocis vinculats a l'hostaleria i a l'oci nocturn, així com a la cultura. Aquests tancaments han provocat unes pèrdues econòmiques molt importants, a les quals, les ajudes promeses en cap cas pal·liaran. Són molts els clients del despatx Torres&Associats amb activitats vinculades a la restauració i a l'oci que han encarregat al bufet santcugatenc que interposin demandes contra les administracions reclamant danys i perjudicis.

És important tenir clar que el termini per reclamar fineix el pròxim 14 de març, atès que la llei atorga un any per fer-ho d'ençà que es produeix el fet o acte que motiva la indemnització, o bé d'ençà que es té coneixement de l'efecte que produeix el dany que en aquest cas és pròpiament l'estat d'alarma. Per tant, qui vulgui reclamar ha d'acreditar els danys de forma fefaent.

És molt probable que l'administració no contesti aquesta reclamació o la desestimi per la qual cosa s'haurà d'acudir a la imparcialitat dels tribunals per poder ser indemnitzat. Recentment, ha recaigut una sentència a Girona que a més obliga a l'asseguradora del negoci a fer front a aquests danys. Cal també revisar les pòlisses. En el despatx Torres&Associats us poden ajudar en la gestió d'aquests afers.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem