Un mosquit tigre provoca el primer cas de chikungunya transmès dins l'Estat

Hi ha hagut altres casos però de persones que havien estat a països on la malaltia està present

Un home de Gandia és el primer infectat dins l'Estat espanyol per chikungunya, malaltia transmesa per un mosquit tigre. Hi ha altres casos de persones que havien estat infectades, però en viatges a altres països on la malaltia està present, no dins l'Estat espanyol. Les autoritats europees van confirmar aquest dilluns, 24 d'agost, que la infecció d'aquest home de 60 anys, natural de Gandia, és la primera que s'ha produït dins l'Estat.



Aquesta situació ha fet que el Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties hagi avisat que no sembla que aquesta infecció sigui l'inici d'un brot infecciós, però creu que s'ha de prestar atenció a aquesta malaltia que s'està instal·lant a països on no és originària.



Cal recordar que Sant Cugat va ser la primera ciutat de l'Estat on es va detectar la presència del Mosquit tigre el 2004.

La chikungunya

La chikungunya és una malaltia tropical transmesa a través de les picades del mosquit tigre i del mosquit de la febre groga. La malaltia provoca febre alta, forts dolors articulars, malestar general i erupcions cutànies. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem