Una cinquantena d'obres de millora als centres educatius de Sant Cugat

S'han ampliat les instal·lacions del Turó de Can Mates i el Collserola, que han d'acollir un curs bolet aquest any

L'Ajuntament ha invertit 1,3 milions d'euros en una cinquantena d'obres de millora en els centres educatius de Sant Cugat, en actuacions realitzades entre l'estiu passat i aquest. Destaquen les obres d'ampliació a les escoles Turó de Can Mates i Collserola, que aquest curs hauran d'acollir un bolet a P-3. També s'han fet actuacions de millora d'accessos, arranjament de pistes esportives i patis, de pintura...

"L'Ajuntament ha volgut acompanyar a les escoles en poder posar a punt els centres escolars que han d'acollir els nostres infants. Una setmana abans que els centres escolars comencin a funcionar, hem fet tots els esforços perquè estiguin en perfecte estat de revista quan arribin els nens i nenes", ha destacat l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, durant una visita a les obres a les escoles aquest divendres, dia 8 de setembre.

Sobre l'inici del curs escolar i la reivindicació de la coordinadora d'AMPAs de falta de places a l'escola pública, Mercè Conesa ha destacat que des de la Generalitat "s'està fent una bona planificació": "Tenim un nombre de places públiques molt important, per sobre de ciutats de l'entorn". L'alcaldessa ha fet demanat a la Generalitat que tingui en compte l'augment demogràfic que cada any té Sant Cugat per acurar la previsió de places .

Ampliacions per curs bolets

La Fundació Catalònia ha cedit un mòdul al Turó de Can Mates FOTO: Localpres

El Turó de Can Mates i l'escola Collserola han d'acollir enguany un curs bolet a P-3, per la falta de places en l'escola pública, i passaran a tenir tres classes. Davant d'aquesta situació i la preocupació de famílies i mestres per una possible pèrdua de qualitat, l'Ajuntament ha tirat endavant obres d'ampliació i de millora d'aquests centres.

"Hem volgut que tinguin les seves instal·lacions molt adaptades perquè puguin fer la seva activitat amb normalitat i garantir que els infants de P3 segueixen tenint espai per activitats, pati, aulari...", ha apuntat Mercè Conesa.

La directora del Turó de Can Mates, Núria Puigdomènech, ha reconegut que, inicialment, haver d'acollir un curs bolet va ser "un entrebanc per la falta d'espais a l'escola". Tot i això, ha destacat que "la bona predisposició de l'Ajuntament i la Generalitat ha fet possible" ampliar l'escola i tenir més espai per acollir els nous nens.

Concretament, al Turó de Can Mates s'han invertit gairebé 90.000 euros per ampliar el pati de l'escola, aprofitant l'espai d'aparcament que hi havia davant de l'escola. A més, la Fundació Catalònia ha cedit un mòdul prefabricat que servirà com a espai polivalent. El Departament d'Ensenyament, per la seva banda, iniciarà pròximament la construcció de dues aules que s'integraran a l'edifici d'Infantil.

En el cas del Collserola, s'està adequant l'accés de la classe que acollirà el grup addicional per tal que tingui accés directe al pati.

Escoles Bressol Municipals

El Niu
S’ha canviat la canal de recollida d’aigües i s’han repintat les portes del centre. S’hi ha destinat uns 10.765 euros.

Gargot
S’han refet els canviadors per als més petits, s’han fet nous canviadors per als grans i s’han reformat els  banys. També s’ha habilitat l’espai del dormitori com a despatx i s’ha reubicat la zona de descans dels infants. Per últim, s’ha substituït la fusteria que hi havia per fusteria d’alumini, s’ha canviat i reparat la canal de recollida d’aigües i s’han fet tasques de manteniment de la fusta exterior. En total, s’hi ha invertit més de 86.000 euros.

Montserrat
S’ha pintat la paret del pati, s’ha posat una pica i un lavabo petit al lavabo de l’entrada i s’han substituït els fluorescents de l’aula de nadons, posant també un regulador de potència de la llum. El cost ha estat de 7.500 euros.

El Tricicle
S’han invertit uns 7.268 euros en col·locar parquet al terra de l’espai destinat als infants d’1 a 2 anys.

Cavall Fort
En aquest centre també s’ha col·locat parquet al terra de l’espai dels alumnes mitjans (1-2 anys) i s’han pintat el vestíbul, el passadís i el despatx d’administració. El cost total ha estat de 13.274 euros.

La Mimosa
S’ha fet un nou accés.

Escoles d'infantil i primària

A l'Escola La Mirada, que inicia el segon curs, també s'han fet obres FOTO: Localpres

La Mirada
S’ha refet el sorral, s’ha canviat els jocs de lloc i s’ha posat bruc. Acabada aquesta feina es plantaran els arbres. L’actuació ha tingut un cost de 3.000€.

Turó de Can Mates
S’ha reconstruït la pista poliesportiva exterior, s’ha adequat la caseta del dipòsit d’aigua com a magatzem i s’han pintat les portes i parets de l’edifici de primària. En total, 176.822 euros.

Catalunya
S’hi ha invertit 69.628 euros per fer una rampa de connexió entre els patis d’infantil i primària, reparar part del paviment del pati, pintar les zones comuns, arranjar la canal perimetral de part de la coberta, obrir una nova finestra a la zona d’administració i adequar una zona per al serveis de l’AMPA.

L’Olivera
S’ha habilitat un nou espai d’ombres al pati, s’ha fet un sorral perimetral a la zona de jocs infantils i s’han connectat dos lavabos de l’edifici d’infantil a la xarxa de sanejament municipal. El cost total ha estat de més de 68.800 euros.

La Floresta
S’han reformat i ampliat els lavabos exteriors que hi ha al soterrani de l’edifici principal i s’ha substituït la tanca de la zona infantil. Les actuacions han costat poc més de 50.500 euros.

Collserola
En aquest centre s’ha dut a terme una remodelació dels lavabos de P3 i P4, s’ha obert una finestra entre l’aula d’informàtica i el distribuïdor de l’escala i una al vestíbul per a l’espai Paidos, s’ha pintat la paret lateral de l’escala, s’ha tancat l’accés de mercaderies per a la cuina que hi havia pel carrer Abat Biure i s’ha reparat una filtració que hi havia al gimnàs. En total, s’hi ha invertit prop de 53.759 euros.

Gerbert d’Orlach
Durant aquest estiu s’han repintat les aules i els passadissos del centre. Aquest setembre es durà a terme una redistribució dels espais de consergeria i administració que es preveu que estigui enllestida a mitjans  d’octubre; i durant les vacances de Nadal es col·locarà una porta corredora que comuniqui dues aules d’infantil. El pressupost total és de 130.577 euros.

Pins del Vallès
S’ha cimentat el porxo del pati de parvulari i s’han pintat les portes de l’escola i les baranes de les escales. La inversió és de 68.800 euros.

Pi d’en Xandri
S’ha pintat tota l’escola i s’han fet algunes actuacions de reparació a l’interior. El costat total ha estat de 76.798 euros.

Joan Maragall
S’han rehabilitat els lavabos interiors de la zona d’administració, s’han fet actuacions de millora dels lavabos exteriors, s’han reparat algunes parts malmeses de l’edifici principal, s’ha repintat la façana i s’han pintat les baranes de dins i de fora i les portes de fusta. S’hi han destinat prop de 84.500 euros.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem