La coordinadora d’AMPA demana més places escolars

Alumnes pendents d’assignació de plaça i manca d’oferta variada a l’FP, aquests són alguns dels principals problemes de l’escolaritat a Sant Cugat

Pocs dies abans d’iniciar-se les classes, algunes famílies encara no tenen plaça assignada a cap centre educatiu del sistema públic. Així ho explica Carme Roca, presidenta de la Coordinadora d’AMPA de Sant Cugat, l’òrgan que agrupa totes les associacions de pares i mares de les escoles de titularitat pública. Roca ha explicat que aquest any no hi havia ni una plaça disponible a primer de primària a cap escola pública, i que una situació similar, però no tant “escandalosa”, es viu en els cinc cursos que van des de P4 fins a 3r de primària, per la falta de vacants. Segons la presidenta de les AMPA local, aquest fet es dona per dues raons, la primera pels nens i les nenes que venen a viure amb les seves famílies a Sant Cugat i volen cursar estudis a una escola a la ciutat i la segona, per la mobilitat d’estudiants que passen de la concertada i la privada a la pública, un fenomen que ha catalogat com “una tendència”.

Durant l’any passat les escoles públiques santcugatenques van registrar un augment en la seva demanda del 3% dels alumnes, és a dir, 611 estudiants. Roca ha recordat que “tothom té dret a tenir un lloc a l’escola pública” i ha indicat que les solucions per donar cobertura a la demanda passen per tornar a augmentar les ràtios i pels cursos bolet des de fa deu anys, tot i que els “recursos no són mai proposicionals”. 

La necessitat de la XIII escola

La coordinadfora demana que es faci pressió per edificar la XIII escola.  FOTO: Arxiu

Roca ha indicat que la decisió de tancar la segona línia a l’escola La Floresta, que està en plena conversió de dues línies a una, potser va ser massa precipitada, tenint en compte que s’ha demanat una tercera línia per l’escola La Mirada, que va néixer amb dues línies, i ha indicat que l’aposta de la coordinadora és mantenir les dues línies a La Mirada i fer pressió perquè es construeixi la XIII escola. 

La gran assignatura pendent

Uns alumnes a l’interior de l’Institut Leonardo da Vinci FOTP: Arxiu

Tot i explicar el bon nivell de l’escola santcugatenca tant pública, privada com concertada, Roca ha indicat l’FP com la gran assignatura pendent en matèria d’educació. En aquest sentit ha posat de manifest la manca de dignificació dels cicles formatius a escala local, així com la falta d’una oferta variada, atractiva i amb bons projectes “ja que no tots els joves acabaran fent una carrera”.

La responsable de les AMPA ha dit que ara “l’FP és molt limitada i no hi ha demanda per no haver-hi una oferta atractiva”.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem