El curs escolar comença amb normalitat a Sant Cugat

Un total de 20.646 alumnes han començat el curs 2017-18 aquest dimarts, 12 de setembre

Les escoles de Sant Cugat han obert les seves portes, aquest dimarts 12 de setembre, per començar el nou curs escolar. Un curs que compta amb 20.646 alumnes.

Enguany l'inici del curs escolar arribava amb la mirada posada en tres centres educatius. El Turó de Can Mates i el Collserola, ja que enguany compten amb un curs bolet cadascun a P3, i l'escola La Mirada, que enguany ja compta amb les dues línies de P3 i de P4.


En tots tres casos ha calgut fer diverses actuacions per garantir una correcta acollida dels infants de cada centre. Com fer el pati de l'escola més gran, en el cas del Turó de Can Mates, entre d'altres; adequar els accessos al pati, en el cas del Collserola, o refer pràcticament de zero tot el pati, en el cas de La Mirada.


En aquest cas, les directores dels tres centres han coincidit en remarcar la normalitat i el correcte funcionament del centre durant aquesta primera jornada d'escola.

Isabel Rodríguez, directora del Collserola, ha explicat que "divendres ja vam fer un esmorzar de benvinguda a les noves famílies. Hem pogut obrir l'escola amb tot molt ben organitzat, ara bé, hem hagut de fer moltes hores extres perquè l'escola estigués a punt. Tothom ha treballat moltíssim. Encara queden algunes coses per acabar, però avui, el primer dia amb els alumnes ha anat molt bé".

Per la seva banda, Clara Caso, directora de l'escola La Mirada, ha explicat al TOT Sant Cugat que "ha anat molt bé. Vam fer la festa de benvinguda dijous. El dia 28 d'agost ja estàvem tota la plantilla treballant, ha estat una mica dur, perquè vam treballar alhora els treballadors de l'obra i nosaltres. Ara falta alguna cosa d'enjardinament, però en general molt bé".

En les mateixes línies s'ha expressat la directora del Turó de Can Mates, Núria Puigdomènech. "S'ha treballat molt i hi ha hagut molt bona coordinació. Avui ha anat molt bé".

Inauguració del curs 2017-18

Cada any se celebra un acte adreçat als docents de Sant Cugat en una escola diferent

Coincidint amb el primer dia d'escola, Sant Cugat ha inaugurat el curs en un acte adreçat als equips docents del municipi a l'escola Avenç.

La cita ha comptat amb la presència de la Directora dels Serveis Territorials al Vallès Occidental, del Departament d'Educació, Carme Vigués, qui ha aprofitat per recordar que "Sant Cugat és l'excepció dins el Vallès Occidental".

Tal com ha detallat Vigués, les xifres a la comarca mostren una disminució d'alumnat a infantil d'uns 1.000 alumnes. En canvi, Sant Cugat és l'única població que continua creixent.

Durant la seva intervenció, la representant d'Ensenyament a la comarca ha aprofitat per recordar les 5 estratègies bàsiques que s'ha marcat complir el Departament: l'enfortiment de l'autonomia dels centres, l'aprofundiment del treball per competències, la formació com a recurs per la transformació educativa, la potenciació del programa d'innovació pedagògica i l'increment de la formació professional dual.

Per la seva banda, la regidora d'Educació a Sant Cugat, Esther Salat, que ha estat l'encarregada d'inaugurar el nou curs, ha recordat que "en una ciutat com la nostra, on els infants i els joves són una peça cabdal, l'educació és una clara i sincera prioritat".

L'acte ha acabat amb la conferència de Boris Mir, professor d'educació secundària expert en aprenentatge i en transformació educativa.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem