Una vintena d'activitats de sensibilització contra la violència de gènere

Ajuntament i entitats organitzen activitats per commemorar el Dia Internacional contra la Violència de Gènere

Un any més, Sant Cugat se solidaritza contra la violència de gènere, que es fa coincidint amb el Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones, el dia 25 de novembre. En total es fan una vintena d'activitats relacionades amb aquesta problemàtica a la ciutat.

La regidora d'Educació, Universitat i Família, Esther Salat, ha presentat aquest dilluns 16 de novembre el programa d'actes del 25-N, que porta com a lema "Obre els ulls contra la violència de gènere". A la roda de premsa també hi han participat Helena Minuesa, responsable del servei educatiu dels Museus de Sant Cugat, Quirai Tikas, responsable de l'Oh!ficina Jove, i Pep Tugues, director del Teatre-Auditori.

Programa d'activitats

Empieza en tí, documental de Marta Vergonyós (2010), enceta la programació d'activitats amb el seu passi a la Casa de Cultura el dimecres 18 de novembre, a les 19.30 hores. El dissabte 21, a les 12 hores, l'escola d'arts marcials MAC organitzarà un curs de defensa personal, el Taller de Confiança i Autoestima.

El dimarts 24 de novembre, a la Sala de Plens, a les 16.30 hores, es farà l'acte institucional de presentació de les dades anuals de l'impacte de la violència contra les dones a Sant Cugat.

El Grup de Dones de la Floresta organitzarà el dimecres 25, de 10 a 18 hores, a la plaça de l'Estació de la Floresta, diverses activitats com lectura de textos, una taula feminista, un taller i actuacions musicals. A les 19 hores, a la Casa de Cultura, es farà la xerrada "El femicidio en Honduras", a càrrec d'una advocada penalista.

L'Oh!ficina Jove organitza el dijous 26 de novembre una activitat de prevenció de la violència de gènere per a joves al Casal Torreblanca, per la qual cal inscripció prèvia. Es titula "I la meva mitja taronja, on és?" i tindrà lloc de 18 a 20 hores. El Cicle de Cinema d'Autor farà també el dijous tres passis de la pel·lícula Les heritiers, de Maria-Castille Mention-Schaar. Els passis seran a les 17, 19.30 i 22 hores, a Cinesa Sant Cugat.

Dissabte 27 de novembre l'escola d'arts marcials Mugendo farà el curs de defensa personal femení "No a la violència", de 19.30 a 20.30 hores. El mateix dissabte, a les 20.30 hores, l'associació No Estás Sola organitza a la Casa de Cultura un concert contra la violència masclista a càrrec de Pere Codó.

El dia central d'activitats, el 29 de novembre

La plaça d'Octavià acollirà un seguit d'activitats durant el matí de diumenge 29 de novembre, entre les 11.30 i les 14.30 hores, amb un acte de sensibilització ciutadana, activitats infantils i familiars i activitats per a joves. Per als més menuts s'organitzaran jocs per la igualtat, a càrrec de Marinva, conta-contes (11.30 i 13.15 hores), a càrrec de Cia. Patawa, i un racó de llibres i joguines per la igualtat.

Pels joves s'organitza l'activitat "I tu, que hi tens a dir?", diàleg amb joves en relació a com construïm i en què es basen les nostres relacions. Les altres activitats és "Piula contra la violència i Música a càrrec de Pere Martínez.

Altres activitats són la Mostra de bones pràctiques a l'empresa i el projecte "Explica'm teixint", que consisteix en que entre tots els participants es construeixi una gran xarxa contra la violència. L'organització demana que es portin llanes, cintes o retalls de roba.

Més activitats

L'Escola Municipal d'Art organitzarà el dimarts 1 de desembre els tallers preventius per a joves a càrrec de Drac Màgic "Estereotips de l'amor romàntic".

El dijous 3 de desembre l'artista Niña Pastori oferirà un concert per presentar el seu nou àlbum Ámame como soy, a Teatre Auditori, a les 21 hores.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem