Sant Cugat rebutja adherir-se al pacte social contra la corrupció

CiU, Cs, PP i PSC han dit estar en contra de la corrupció però s'han mostrat reticents a aprovar la proposta pel col·lectiu proposant

El Pacte Social Contra la Corrupció no ha prosperat a Sant Cugat. La moció que ha presentat el grup municipal de la CUP-PC ha estat rebutjada pel Ple amb 12 vots en contra (CiU i PSC) 9 a favor (CUP-PC, ICV-EUiA i ERC-MES) i 4 abstencions (Cs i PP). 



Tot i aquest rebuig, tots els grups que han votat en contra o s'han abstingut ha dit estar en contra de la corrupció. Álvaro Benjam, portaveu del PP, ha explicat que el seu grup no "combrega amb el col·lectiu que ha proposat", Parlament Ciutadà. Una posició amb la qual també ha estat d'acord Pere Soler, portaveu del PSC, que ha assegurat que "la font d'on prové la moció no és imparcial". Múnia Fernàndez de Cs ha explicat que el seu grup està en contra de la corrupció , però que ells ja adopten les mesures que creuen convenients. Per la seva banda, la portaveu de CiU i tinent d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, ha dit que l'Ajuntament ja aplica molts acords de la moció".



En paral·lel, el regidor d'ERC-MES, Èric Gòmez ha destacat que el seu grup no comparteix "el cent per cent la proposta, però benvingudes siguin totes les mesures per lluitar contra la corrupció". Des d'IV-EUiA, Roser Casamitjana ha destacat que la proposta ve "avalada per la ciutadania i té mesures de sentit comú".

La portaveu de la CUP-PC ha dit que li "sabia greu" el rebuig de la proposta i ha assegurat que la corrupció és un mal endèmic". A més, Gibert ha explicat que la moció recollia "mesures de sentit comú com revisar el finançament dels partits i establir mecanismes de control ciutadà", entre altres.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem