Valldoreix es compromet en la lluita contra la violència masclista

S'impulsaran campanyes de sensibilització, prevenció i informació entre la ciutadania

La Junta de Veïns de l'EMD de Valldoreix, reunida aquest dijous, 23 de novembre, ha manifestat el seu rebuig i condemna "a qualsevol forma de violència masclista que s’exerceix diàriament contra moltes dones i que representa una greu vulneració dels drets humans fonamentals". El dia 25 de novembre es commemora el Dia Internacional contra la Violència envers les Dones. Abans de començar la sessió, una veïna ha llegit el manifest unitari contra la violència masclista.

"Necessitem un estat impregnat de valors feministes que faci ús de totes les eines que tingui a l'abast per acabar amb aquesta xacra", denuncia el text aprovat per PDeCAT-Actuem, ERC i CUP-PC i que posa de manifest que durant el 2017 ja s'han assassinat 8 dones a Catalunya. "Una societat igualitària no és possible quan la meitat de la població és reiteradament discriminada, violentada i assassinada simplement per la seva condició de dona", afegeix.

Així mateix, l'EMD de Valldoreix es compromet a "encoratjar a tota la societat civil a mostrar una tolerància zero envers qualsevol manifestació de violència" i a "vetllar pel compliment dels protocols d’atenció a les dones víctimes de violència masclista".

Finalment, l'administració valldoreixenca impulsarà "campanyes de sensibilització, de prevenció i d’informació a tota la ciutadania, de forma especial als centres d’educació, per arribar especialment a l’adolescència i joventut del municipi".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem