Front comú per a l'eliminació de la violència contra les dones

Dissabte 25 de novembre se celebra el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones

Sant Cugat dona suport al manifest institucional redactat amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, que se celebra el 25 de novembre.

 

 

Un manifest signat per la Generalitat de Catalunya, les quatre Diputacions, la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis que recorda que "la violència masclista no és un problema de les dones. És un problema de tothom, tots i totes. I no són casos aïllats ni inevitables. Les dades són alarmants i només com a societat podem erradicar-la. No és fàcil. Hem heretat una tradició on les dones aguanten amb silenci, patiment i sentiment de culpa les agressions. Perquè encara vivim en una cultura masclista que ha normalitzat les conductes delictives contra les dones".

 

El text s'adreça als violadors, als assetjadors, als maltractadors a totes aquelles persones que són testimonis de violència masclista però que ho callen, als mitjans de comunicació per recordar-los la responsabilitat d'informar amb les paraules que toca sobre la violència masclista i també s'adreça a totes les dones, a qui diu: 

 

"Ningú pot privar-nos dels nostres drets. Tenim dret a viure sense violències masclistes. Tenim dret a ser lliures. I no us sentiu culpables per ser-ho. Si us sentiu sota amenaça, si viviu amb por, per poca que sigui, demaneu ajuda. La nostra manera de pensar, de vestir, de divertir-nos, de gaudir de la vida, mai ha de ser un argument per acusar-nos o fer-nos sentir malament. No som responsables de les agressions que rebem. Les nostres opinions, desitjos o reivindicacions són tan legítimes com les d’un home. Ningú pot dir-nos com hem de viure o què hem de fer. Només nosaltres podem decidir com volem viure i la dona que volem ser".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem