Valldoreix ja té data per la celebració de l'Aplec de la Salut

Per segon any consecutiu, la festa valldoreixenca no se celebrarà el Dia de la Hispanitat

L'Aplec de la Salut de Valldoreix se celebrarà el 27 d'octubre. Tradicionalment, aquesta celebració sempre tenia lloc a l'ermita de la Salut, a peus del Puigmadrona, el 12 d'octubre. Però des de l'EMD de Valldoreix l'any passat ja van canviar la data per no fer-ho coincidir amb el Dia de la Hispanitat.

Així, enguany la celebració tindrà lloc el dissabte 27 d'octubre. D'aquesta manera, es podrà fer també el concurs d'arrossos, ja que fins el dia 15 d'octubre està prohibit fer foc al bosc.

 

Més info: Valldoreix ja té nova data per la celebració de l'Aplec de la Salut

La celebració d’enguany de l’Aplec de la Salut de Valldoreix s’inaugurarà a les 11 del matí a l’Esplanada de l’Ermita de la Salut, on l’EMD de Valldoreix ha organitzat diferents activitats i una gimcana, per tal que petits i grans puguin gaudir d’una jornada d’esbarjo per a tota la família. A la mateixa hora donarà inici la Missa de l’Aplec, que comptarà amb l’acompanyament musical de la Coral l’Harmonia de Valldoreix.

També a les 11 hores començarà la ballada de Sardanes amb la Cobla Contemporània, que seran els encarregats d’animar l’ambient i posar a ballar les rotllanes de dansaires valldoreixencs. Després de l’actuació de la Cobla, prendrà protagonisme el XXIII Concurs de Paelles i el dinar a l’esplanada de l’ermita, al qual ja han confirmat assistència més de 200 persones. Un cop acabat el dinar, sobre les 18:00h, es posarà punt final a l’edició d’aquest any de l’Aplec de la Salut de Valldoreix.

Una festa tradicional

Aquesta festa és una tradició que es remunta a inicis de segle XVIII, quan la gent d’El Papiol i de Canals, actualment Valldoreix, pujava, el segon diumenge de setembre, a l’ermita de la Salut. Demanaven a la Mare de Déu de la Salut protecció i remei a totes les malalties i dolors, i les dones embarassades una bona gestació i un bon part.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem