Valldoreix ja té nova data per la celebració de l'Aplec de la Salut

Fins al darrer any, l'esdeveniment coincidia amb el Dia de la Hispanitat

L'EMD de Valldoreix celebrarà l'Aplec de la Salut el tercer dissabte de cada mes d'octubre a partir d'aquest any 2018. Enguany serà el 20 d'octubre. Fins ara, la celebració d'aquesta festivitat es feia el 12 d'octubre, coincidint amb el Dia de la Hispanitat però des de l'entitat valldoreixenca es va voler buscar una nova data per tal de donar un nou impuls a l'Aplec que es fa a l'ermita de la Salut.

Més info: Valldoreix vol desvincular l'Aplec de la Salut del Dia de la Hispanitat

La poca participació dels últims anys, motivada en part per la celebració d'un pont en què molts veïns marxaven, és un dels motius pel canvi de data. A més, l'EMD també volia desvincular l'Aplec de la Salut del Dia de la Hispanitat.

La proposta va sorgir l'any passat des d'ERC-MES i va comptar amb el suport de PDeCAT-Demòcrates-Actuem, CUP-PC i Ciutadans. El canvi també podria servir per garantir la celebració del concurs de paelles, que ja és una tradició a l'ermita de la Salut, i que algun any s'ha hagut de deixar de fer per perill d'incendi en aquestes dates.

A l’aplec també s’uneixen la tradició de les sardanes, les bitlles, la missa o la visita històrica amb actes per a tota la família com els jocs infantils o les paelles. És una tradició que es remunta a inicis de segle XVIII, quan la gent d’El Papiol i de Canals, actualment Valldoreix, pujava, el segon diumenge de setembre, a l’ermita de la Salut. Demanaven a la Mare de Déu de la Salut, protecció i remei a totes les malalties i dolors, i les dones embarassades una bona gestació i un bon part.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem