Veïns de la Floresta es manifestaran per reclamar mesures contra els robatoris

Protestaran al ple municipal per l'augment de robatoris

Veïns de la Floresta han convocat una manifestació per reclamar mesures a l'Ajuntament de Sant Cugat contra l'onada de robatoris que han patit durant el mes d'agost, amb més d'una quarantena de robatoris en cases del districte. Diversos florestans han alertat els últims dies de l'augment de delictes i demanen actuacions al Consistori abans que la situació s'agreugi i vagi a més. De fet, veïns i Ajuntament es van trobar en una reunió el passat 5 de setembre.

La manifestació s'ha convocat pel dilluns 18 de setembre, a les 18.30 hores a la plaça de Miquel Ros, a l'estació de la Floresta. La intenció és agafar el tren i dirigir-se cap a Sant Cugat, per concentrar-se davant de l'ajuntament i mostrar la seva preocupació durant el ple municipal.

D'altra banda, aquest divendres, 15 de setembre, s'ha convocat una reunió de veïns i veïnes al Casino de la Floresta per abordar "l'augment d'inseguretat i robatoris al barri". Serà a partir de les vuit del vespre.

La situació

Més de quaranta robatoris durant el mes d’agost a la Floresta van encendre les alarmes dels veïns, que ja fa mesos que estan preocupats per l’augment de delictes i demanen mesures urgents a l'Ajuntament de Sant Cugat. De fet, els veïns s'han organitzat per prevenir robatoris a la zona a través d'un grup de Whatsapp.

Per la seva banda, l'Ajuntament de Sant Cugat ha reconegut un "repunt" en els robatoris a la Floresta durant l'estiu, tot i que destaquen que la tendència de tot l'any és a la baixa. Segons fonts municipals, un possible motiu de l'augment de robatoris és que s'hagi centrat l'atenció en altres barris de la ciutat en detriment de la Floresta. Mossos d'Esquadra incrementaran controls i presència a la Floresta per prevenir robatoris.

"Hi ha una gran sensació d’inseguretat i de por. La gent està desesperada i molt atemorida”, denunciava la veïna Àngela Balcells. Tant els veïns com la Policia Local de Sant Cugat tenen localitzats els presumptes lladres, que formen part d'un grup de joves, entre els que hi ha algun menor, d'origen magrebí i que van ocupar una casa a la Floresta. Entre alguns dels joves hi ha consum de cola, fet que fa augmentar la preocupació, per la potència d'aquesta droga.

Les fonts municipals han explicat que un noi que havia estat en un centre de menors pròxim, s'ha quedat per la zona i ha provocat “un efecte crida” entre coneguts seus, que ara han ocupat una casa per la Floresta. “Sabem qui són, a aquesta persona la vam detenir fa uns mesos i la van deixar en llibertat”, apunten. A més, també tenen una ordre de detenció per un altre dels nois.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem