Veïns de Volpelleres s'oposen a la ubicació dels nous mòduls de La Mirada

"Perdem una de les poques zones verdes que hi ha al barri", lamenta l'Associació de Veïns

Els mòduls prefabricats de l'Escola La Mirada es dividiran finalment en dos espais per garantir el seu creixement, com a conseqüència del retard de les obres de l'edifici definitiu i que comportarà que el centre continui tres cursos més en barracons. L'espai escollit des del Departament d'Ensenyament i l'Ajuntament és el parc que hi ha davant de l'Escola L'Olivera, on hi ha espai verd i arbres.

Aquesta decisió no ha agradat a l'Associació de Veïns de Volpelleres. "La proposta passa per eliminar una de les poques zones verdes que hi ha al barri", lamenta el president de l'entitat, Alberto Valcarce, que recorda que tot just fa un any s'hi van plantar arbres per millorar la confortabilitat de l'espai.

Més info: La Mirada continuarà com a mínim tres cursos més en barracons

Des de l'Associació defensen la necessitat de creixement de La Mirada, tot lamentant els retards de l'edifici definitiu. Però no consideren que la ubicació escollida sigui la idònia, ja que els veïns perden espai verd en un barri ja molt construït. Alberto Valcarce proposa el solar reservat per la futura residència per a la gent gran o el camp de futbol de darrera del Mercantic com a ubicacions alternatives.

 

A més, no confien en el caràcter provisional, ja que s'han anat acumulant els retards: "Tot i ser una mesura provisional, no es concreta la seva durada ni què passarà amb les zones ocupades pels mòduls en el futur". També lamenten que la decisió s'hagi pres "sense escoltar" la posició de l'Associació.

La Mirada Volpelleres

La Mirada Volpelleres

Millores a l'entorn

Segons Alberto Valcarce, la "compensació" que s'ha ofert des de l'Ajuntament per la pèrdua de la zona verda és la millora del parc de la Guineu amb la creació d'una pista multiesportiva, taules de ping pong i altres elements d'esbarjo. "Aquesta proposta ja estava contemplada als pressupostos participatius de 2019, no és una compensació", assegura el president.

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, presentarà "el conjunt d’actuacions que es duran a terme per ubicar els nous mòduls de l’escola La Mirada i potenciar les zones verdes de l’entorn", segons ha comunicat l'Ajuntament. Des de l'Associació han convocat els veïns a mostrar el seu rebuig amb una protesta en el parc en qüestió aquest divendres a les 13 hores.

 

Les famílies de l'Escola

Des de l'Associació de Famílies d'Alumnes ja van explicar al TOT que no veien amb bons ulls la possibilitat de separar l'escola en dos espais, ja que una de les característiques del projecte educatiu és la interelació entre alumnes de diferents edats. Cosa que, si es separa primària i infantil en dos zones, no podrà passar. També podria suposar un problema logístic per les famílies.

Més info: Les famílies de La Mirada, en alerta per la possibilitat de dividir l'escola en dos espais

Aquest fet se suma a una llista de greuges que les famílies han vingut denunciant els últims anys, com el retard en les obres de l'edifici definitiu, la manca d'espai del pati o la falta d'equipaments complementaris com biblioteca, gimnàs... Tot plegat afegit al fet d'estar en barracons, fet que s'allargarà tres cursos més. Hi haurà alumnes que hauran cursat des de P-3 fins a 5è de Primària en aquesta situació.

Més info: Famílies de La Mirada es manifesten davant de l'Ajuntament: "Ja n'hi ha prou!"

 
Comentaris

Destaquem