Un grup de professors passen la nit en una escola de Rubí contra les retallades

Durant la matinada del dimarts al dimecres, el personal ha elaborat el 'Manifest de les 300 paraules', defensant la continuïtat de l'escola pública

Un grup de professors i professores de diverses escoles públiques de Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal han fet nit a l'escola Pau Casals de Rubí per protestar contra les retallades que el Govern de la Generalitat està portant a terme en matèria d'educació. Els membres de la comunitat educativa de les tres ciutats han respost així a una crida en el terreny autonòmic convocada pels sindicats, que van donar llum verda a que cada zona decidís en quin centre educatiu es tanqués al professorat. Del total del professorat, una desena de membres de la comunitat educativa santcugatenca han participat a la tancada.

Jofre Ferriols, professor de l'escola Gerbert d'Orlhac, que ha participat a la tancada, ha explicat que amb aquesta reivindicació el personal escolar pretén "conscienciar del que ens ve a sobre" i ha lamentat que la Generalitat "estigui minvant l'ensenyament públic i els drets laborals dels seus treballadors". El docent ha assenyalat la pèrdua de drets dels estaments públics amb la futura aprovació de la llei òmnibus i en aquest sentit ha indicat que "Catalunya és l'autonomia amb menys pressupost."

Durant tot el dia es van fer diverses xerrades informatives, entre elles la del professor d'Història de la Cultura de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Jaume Botey. Durant la matinada del dimarts al dimecres, el personal ha elaborat el Manifest de les 300 paraules, en què es defensa la continuïtat de l'escola pública i la seva dignitat, entre altres aspectes.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem