Adjudicades les obres per transformar la plaça de Miquel Olivella

Les obres, que s'han adjudicat per 350.000 euros, començaran durant el mes de febrer

L'Ajuntament de Sant Cugat ja ha adjudicat les obres per transformar la plaça de Miquel Olivella de la Floresta i convertir-la en un espai més amable pels vianants. Les obres s'han adjudicat a l'empresa Catalana d’Inversió i  Construcció Tres per 350.000 euros i la previsió és que comencin durant el mes de febrer.

L'objectiu de les obres, que ja s'havien anunciat per la primavera de 2017, és augmentar l'espai pels vianants i reduir la presència de trànsit rodat per aquesta plaça, anteriorment coneguda com a Pere Planes. El disseny de la reforma s’ha fet a partir d’un procés participatiu i de les propostes dels veïns del barri. El pressupost previst per l'obra era de més de 500.000 euros, tot i que finalment l'oferta guanyadora rebaixava aquesta quantitat fins als 350.000.

Actualment, el 85% de l'espai de Miquel Olivella està destinat al trànsit de vehicles i el projecte de remodelació vol transformar la plaça per prioritzar els vianants. "Per la seva situació, en una intersecció de carrers, té més un ús viari que d’estada per a les persones", recull el document de l'Ajuntament

La plaça de Miquel Olivella és un dels espais que l'Ajuntament havia de remodelar en el projecte de les tres places, juntament amb Pont del Diari i Centre. Tot i això, la falta d'espai a la primera i la problemàtica de mobilitat a la segona, van fer descartar actuacions de magnitud en aquests dos punts i es concentrarà tota la feina a Miquel Olivella.

Com serà la plaça?

El pas de vehicles serà pel voltant de la plaça FOTO: Artur Ribera

El projecte proposa un espai de plataforma única, amb paviments diferenciats per a l’espai de vianants (la plaça) i l’espai de circulació de vehicles al voltant. En el cas de la plaça, s’aposta per crear un espai polivalent, amb paviment de sauló, nou arbrat i enjardinat, una font i nou mobiliari urbà que permetin l’estada i la convivència veïnal.

El pas de vehicles es limitarà a l’entorn de la plaça, formant un circuït en el sentit de les agulles del rellotge. Això implicarà passar a sentit únic la circulació d’alguns dels carrers que conflueixen en aquest punt com el passeig de la Floresta o el carrer Joan Planas.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem