La transformació de la plaça de Miquel Olivella a la Floresta

El projecte de remodelació té un pressupost de 500.000 euros

El projecte de transformació de la plaça de Miquel Olivella de la Floresta ja està sobre la taula i les obres de remodelació podrien començar a finals de 2017, segons va informar el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, durant una visita al districte. L'objectiu de les obres, que ja s'havien anunciat per la passada primavera, és augmentar l'espai pels vianants i reduir la presència de trànsit rodat per aquesta plaça, anteriorment coneguda com a Pere Planes. El projecte preveu també que el passeig de la Floresta passi a ser de direció única.

La plaça de Miquel Olivella és un dels espais que l'Ajuntament havia de remodelar en el projecte de les tres places, juntament amb Pont del Diari i Centre. Tot i això, la falta d'espai a la primera i la problemàtica de mobilitat a la segona, van fer descartar actuacions de magnitud en aquests dos punts i es concentrarà tota la feina a Miquel Olivella.

Actualment, el 85% de l'espai de Miquel Olivella està destinat al trànsit de vehicles i el projecte de remodelació vol transformar la plaça per prioritzar els vianants. "Per la seva situació, en una intersecció de carrers, té més un ús viari que d’estada per a les persones", recull el document de l'Ajuntament. L’objectiu del projecte d’urbanització és modificar aquesta situació, donant més espai als vianants i reduint la zona de circulació de vehicles.

Plaça amb sauló

El centre de la plaça es convertirà en un espai per vianants FOTO: Artur Ribera

El projecte proposa un espai de plataforma única, amb paviments diferenciats per a l’espai de vianants (la plaça) i l’espai de circulació de vehicles al voltant. En el cas de la plaça, s’aposta per crear un espai polivalent, amb paviment de sauló, nou arbrat i enjardinat, una font i nou mobiliari urbà que permetin l’estada i la convivència veïnal.

El pas de vehicles es limitarà a l’entorn de la plaça, formant un circuït en el sentit de les agulles del rellotge. Això implicarà passar a sentit únic la circulació d’alguns dels carrers que conflueixen en aquest punt com el passeig de la Floresta o el carrer Joan Planas.

La redacció d’aquest projecte ha anat a carrer de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), mentre que la licitació i el cost, més de 500.000 euros, van a càrrec de l’Ajuntament. Actualment, està en fase de licitació i la previsió és poder començar els treballs durant el darrer trimestre de l’any.

El pas de vehicles serà pel voltant de la plaça FOTO: Artur RiberaEl passeig de la Floresta serà de direcció única FOTO: Artur Ribera
Més informació
 
Comentaris

Destaquem