L'Ajuntament creu que si es fa càrrec del Baixador pot perillar el "desenvolupament"

El tinent d’alcaldia d’Economia, Coneixement i Organització, Carles Brugarolas, assegura que la situació financera de l'Ajuntament podria posar en risc el desenvolupament de les obres de l'avinguda

El govern de l'EMD de Valldoreix té la voluntat que sigui l'Ajuntament que es faci càrrec del cost de les obres que han d'arranjar l'avinguda del Baixador de Valldoreix. Així, ho va tornar a proposar en la Junta de Veïns del passat dijous,18 d'abril, però la proposta no va tirar endavant. Segons el president de l'EMD Juanjo Cortès, el cost de l'obra, uns 4,6 milions, no és assumible per l'administració valldoreixenca i la posa en perill. Davant d'aquest posicionament del govern de l'EMD de Valldoreix, format per Valldoreix Plural, ERC, PSC i CUP, l'Ajuntament de Sant Cugat ha emès un comunicat on afirma que  si es fa càrrec del projecte, pot estar en perill el seu "desenvolupament" per la situació financera que pateix el Consistori. 

Més info: El govern de Valldoreix reitera que no es pot fer càrrec de la urbanització del Baixador

En aquest sentit, el govern de Sant Cugat (Junts i ERC) explica en un comunicat que el tinent d’alcaldia d’Economia, Carles Brugarolas, ha compartit des de fa mesos amb el seu interlocutor a l’EMD que assignar l’execució del projecte a l’Ajuntament -atesa l’actual situació financera que pateix, tenint l’obligació legal de fer un pla de sanejament i sotmetre’s al control de Tutela Financera- podria posar en risc el desenvolupament del projecte del Baixador.

Brugarolas ha afirmat en el comunicat que “del que es tracta és de fer possible el projecte que fa tants anys que esperen els veïns i les veïnes, i evidentment sense posar en risc la pervivència de l’EMD. Hem de compartir la perspectiva jurídica entre totes dues administracions per poder avançar amb seguretat al més aviat possible. A l’Ajuntament no tenim cap interès a atiar controvèrsies, al contrari, el que volem és col·laborar per resoldre els problemes de la gent”.

Més info: Enèsim entrebanc al Baixador: ni Sant Cugat ni Valldoreix volen gestionar l'obra

En el comunicat l'Ajuntament també diu que "referma de nou la seva voluntat de col·laboració amb l’EMD per desenvolupar aquesta obra i que vol fer tot el que estigui al seu abast per fer possible la urbanització".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem