L'Ajuntament defensa la viabilitat d'una capa de rodament a l'avinguda Baixador

El consistori diu que seria una mesura per "solucionar la mobilitat, salubritat i els problemes que les inclemències del temps" provoquen a l'avinguda mentre no s’executin les obres d’urbanització

L'Ajuntament de Sant Cugat i l'EMD de Valldoreix continuen sense superar els esculls per desencallar la urbanització de l'avinguda Baixador. En un comunicat, ara el consistori assegura que hi ha un informe tècnic de l'àmbit de planificació municipal que avala la proposta d'aplicar una capa de rodament asfàltica. Una solució que, segons l'Ajuntament, permetria resoldre la mobilitat, salubritat i els problemes que generen les inclemències del temps mentre no es tirin endavant les obres definitives d'urbanització. Durant la Junta de Veïns del 21 de juny, el president de l'EMD, Juanjo Cortés, va explicar que estaven estudiant la proposta tècnica i econòmicament. 

El consistori, a més, defensa que aquesta actuació es podria executar "en un breu espai de temps" i tindria un cost "molt menor respecte les obres d’urbanització". D'altra banda, segons l'Ajuntament, aplicar una capa de rodament asfàltica també permetria atorgar llicències d’obra a les finques de l’avinguda Baixador. Sobre qui s'hauria de fer càrrec d'aplicar la mesura, l'Ajuntament diu que hauria de ser l'EMD. En el comunicat, l'alcalde, Josep Maria Vallès, es compromet que el consistori "col·labori econòmicament". 

Més info: La urbanització del Baixador entra en "via morta"

A la tertúlia política de Ràdio Sant Cugat, però, el vocal d'ERC, Ramon Segura, va assegurar que hi ha un informe de tres tècnics de l'EMD que apunta que la proposta de la capa de rodament "incompleix el PGM, el Pla de Mobilitat de Sant Cugat i la Llei d'Arquitectura". Durant la tertúlia, Segura va titllar la mesura d'"ocurrència sense informes tècnics ni valoracions". En el mateix sentit s'ha expressat el vocal de la CUP, Xavier Humet, en un article d'opinió al TOT Sant Cugat. "Per aquest govern la responsabilitat no passa per buscar solucions temporals improvisades a correcuita que tapin anys de mala gestió", diu Humet. 

Més info: Junts per Valldoreix no ha fet bé la feina al Baixador

En el comunicat, però, l'Ajuntament afirma que en una reunió entre el consistori, l'EMD i l'Associació de Veïns del Baixador es va "veure viable" la solució de la capa de rodament. Una mesura que comparteix l'associació de veïns, tal com va expressar Sergi López, el seu president, durant la darrera Junta de Veïns. 

Junta de Veïns extraordinària el 19 de juliol

El president de l'EMD, Juanjo Cortés, ha convocat una Junta de Veïns extraordinària el divendres 19 de juliol a petició dels tres vocals de Junts. La sessió porta un únic punt a l'ordre del dia, que és l'"actuació urgent a l'avinguda Baixador". La petició de Junts ha estat admesa després que l'EMD desestimés una petició anterior "per no estar degudament presentada, raonada ni justificada". La sessió serà dos després de la Junta de Veïns ordinària, que se celebrarà el 17 de juliol.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem