L'Ajuntament millorarà l'aparcament de terra de Can Cabassa

L'aparcament de terra de Can Cabassa és utilitzat per centenars de vehicles diàriament

L'Ajuntament de Sant Cugat farà millores a l'aparcament de terra de Can Cabassa, a tocar de l'Hospital General. El govern municipal es va comprometre a dur a terme diferents actuacions de millora a partir d'una proposta de Ciutadans, que també va comptar amb el suport de Junts per Sant Cugat.

Per una banda, el compromís és estudiar el projecte de construcció d'un nou aparcament dissuasiu en el sector de l'Hospital General que  substitueixi  de  manera  permanent a l'aparcament de Can Cabassa. Uns treballs, va reconèixer el regidor de Mobilitat, José Gallardo, que són a llarg termini.

Mentrestant, es demanarà permís als propietaris dels terrenys per poder condicionar l'espai. Algunes de les actuacions que es volen emprendre són millorar la il·luminació, delimitar la zona habilitada per a aparcar per a impedir que s'envaeixin altres espais, millorar els accessos i la circulació interior, garantir  el  manteniment  per  part  de  l'Ajuntament  per a reduir els sots i la pols i incrementar el patrullatge de la Policia Local per a garantir l'adequat ús i la seguretat en l’aparcament de Can Cabassa.

 

"La degradació de l'aparcament"

Sergio Blázquez, regidor de Ciutadans, va posar de manifest "la degradació de l'aparcament de terra de Can Cabassa i el malestar dels veïns. S'ha convertit en la llei de la selva i l'incivisme d'uns pocs usuaris. L'aparcament està ple de deixalles i també s'aparca en altres zones amb arbres". A més, també demanan instal·lar papereres.

"S'ha generat una necessitat d'aparcament de vehicles privats massiva, que s'ha canalitzat cap a l'aprofitament d'uns descampats que no reuneixen les condicions requerides i són una font de problemes per als veïns", emfatitza la moció de Cs, que demana consensuar les actuacions amb les associacions veïnals. En els últims anys, assenyala, ha augmentat molt la presència de vehicles per l'increment de l'activitat de la Universitat Internacional de Catalunya i d'usuaris dels FGC que aparquen el cotxe per agafar el tren.

 

Des de Junts per Sant Cugat, Cristina Paraira va assenyalar que és una actuació "necessària".

Discrepàncies sobre el coronavirus

Aquesta proposta de Ciutadans havia estat acordada amb l'equip de govern al mes de març, però ara el partit taronja va incloure referències a la pandèmia del coronavirus. Per exemple, assenyalant que s'ha incrementat l'ús de l'aparcament, que s'acumulen més deixalles de guanys de plàstic i mascaretes o que pot ser que l'ús del centre augmenti en els pròxims mesos.

Des de l'equip de govern no comparteixen les referències a la Covid-19 i, a través d'unes esmenes, han forçat la seva retirada. "Han canviat la moció per una estratègia política lícita però moralment reprovable", els ha retret José Gallardo, regidor de Mobilitat. A més, també ha recordat que l'aparcament no és de l'Hospital General, sinó també pels veïns:  "L'hospital té un aparcament amb places buides i podrien fer-hi mesures pels treballadors o estudiants en pràctiques".

Cristina Paraira, de Junts per Sant Cugat, ha qualificat la situació "d'absurda" i ha lamentat que "sembla que no es vulgui parlar de coronavirus" en el ple municipal.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem