L’Avinguda Baixador denuncia que l'EMD no compti amb la seva voluntat en la urbanització

"No s'ha volgut traslladar la modificació del projecte a l'equip assessor del veïns", lamenten

L'Associació de Veïns de l’Avinguda del Baixador, encapçalats pel president, Sergi López, han convocat una roda de premsa dimecres 2 de novembre per denunciar la "negativa reiterada" del govern i els tècnics de l'EMD de Valldoreix a escoltar la proposta dels veïns per la urbanització de la via.

El veïnat fa anys que demana un carrer pacificat i urbanitzat, on es pugui aparcar, assumible econòmicament i sense discriminacions en les alineacions. I, sobretot, deixar enrere la pols, el fang i els forats que pateixen diàriament. Ara es queixen de la impossibilitat amb què diuen trobar-se amb el govern valldoreixenc per modificar el projecte i fer-lo tal com volen. Principalment, reclamen un projecte menys costós, ja que els veïns pagaran una part important del projecte. 

Més info: Veïns del Baixador veuen "desorbitat" el cost que hauran de pagar per la urbanització

"Fa mes d'un any i mig que els veïns ens vam veure obligats a contractar un equip assessor per defensar els nostres interessos pel Projecte d'Urbanització de l'Avinguda del Baixador", han llegit en un manifest. "Es va treballar sobre l'esborrany i es van presentar 10 punts de millora. A dia d'avui ens trobem amb el bloqueig del govern i amb un tècnic municipal que actua al marge de la voluntat que l’EMD trasllada als veïns".

Gairebé 5 milions

Així, l'Associació lamenta que l'última modificació del projecte "no s'ha volgut traslladar a l'equip assessor dels veïns" i manifesta que no acceptaran una proposta que no puguin revisar. "No acceptem una aprovació que només busca rèdit electoralista pels polítics", han sentenciat. "Ens volen d'escut de cara als veïns".

Pel que fa al cost, l'Associació lamenta que no s'estigui mirant d'ajustar els preus. "Volen gastar-se 4,6 milions d'euros i nosaltres hem calculat que amb els nostres ajustos el pressupost podria arribar a 3,5 milions", diuen. "Si volen fer un carrer al·lucinant, que assumeixin ells la diferència".

La història interminable

Fa més de sis anys que s'espera el projecte per urbanitzar l'avinguda del Baixador, encara sense asfaltar. L'Associació denuncia que els tràmits encara s'allargaran anys. "I, mentrestant, anem tragant pols i pagant IBI", denuncien. Al juny de 2022, es va desencallar la disputa competencial entre l'EMD i l'Ajuntament de Sant Cugat, que va emplaçar al govern valldoreixenc a definir definitivament el projecte amb el veïnat. Des de llavors no hi ha més novetats. 

Més info: Desencallada la disputa compentencial de l'avinguda del Baixador

L'oposició d'esquerres va dir prou

Dimecres 14 de setembre, els tres grups de l'oposició d'esquerres a l'EMD de Valldoreix, ERC-MES, PSC i CUP-PC, van compartir un comunicat en què declaraven que feien "un pas al costat" amb el projecte de l'avinguda del Baixador, cansats que el govern "els cridi a les reunions i a la sala del costat redefineixi el projecte".

Més info: ERC-MES, PSC i CUP-PC fan un pas al costat amb el projecte del Baixador, cansats de canvis

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem