Comencen les obres per vianantitzar el carrer de la Creu

L'objectiu d'aquestes obres és integrar el carrer de la Creu a l'eix de vianants del centre urbà

Els treballs per vianantitzar el carrer de la Creu comencen aquest dilluns, 10 de juliol. 

L’objectiu de les obres en aquest carrer del barri del Monestir, que enllaça l’avinguda de Cerdanyola amb el carrer de la Torre, és crear una plataforma única per donar prioritat als vianants.

Les voreres es mantindran tal com estan i s’elevarà la part de la calçada. S’instal·larà nou mobiliari urbà i jardineria. No s’eliminaran els arbres que hi ha, sinó que se’n posaran alguns de nous (magnoliers). 

El carrer de la Creu s’integrarà, així, a la xarxa de carrers vianantitzats del centre. Els vianants i ciclistes guanyaran espai en detriment del cotxe, la qual cosa permetrà que la mobilitat sigui més sostenible. L’actuació també servirà per eixamplar la vianantització de la cruïlla amb el passeig de Francesc Macià, on s’eliminarà el pas de vehicles que permet creuar aquest passeig des del carrer de la Creu.

Les obres aniran a càrrec de la brigada municipal i tindran una durada d’uns tres mesos. El gruix dels treballs es farà, doncs, en període de vacances i de menys activitat. El cost de les obres és aproximadament de 125.000€.

Millores al barri del Monestir-Sant Francesc

​Un cop el carrer de la Creu estigui vianantitzat, quedarà més ben connectat el Monestir i l’actual eix de vianants. La vianantització del carrer de la Creu es complementarà en un futur amb la vianantització de l’avinguda Cerdanyola que ha projectat l’Ajuntament.

Aquestes obres de vianantització del carrer de la Creu s’emmarquen en el Pla Estratègic del barri del Monestir-Sant Francesc. Un procés que encara la recta final després que el 2016 s’hagi fet el procés participatiu amb els veïns i veïnes i ara, a partir aquest 2017 i durant els propers anys, se’n desplegui la seva execució.

El pla és una intervenció estratègica i integral que recull i amplia les demandes ciutadanes expressades en les diferents sessions participatives amb la voluntat de reforçar la cohesió social, potenciar la centralitat del barri i integrar el barri del Monestir Sant Francesc al centre urbà de la ciutat.  

Més informació
 
Comentaris

Destaquem