Sant Cugat tindrà cinc nous carrers vianantitzats

Les obres tenen la finalitat de seguir millorant la qualitat urbana i promoure una mobilitat més sostenible

L'Ajuntament ha impulsat la vianantització de cinc nous carrers a Sant Cugat: Indústria, Castellví, de la Creu, Balmes i Sant Medir. L'objectiu d'aquestes actuacions és seguir millorant la qualitat urbana de la ciutat i contribuir a fomentar una mobilitat més sostenible, així com que el vianant i el ciclista siguin protagonistes en detriment del cotxe.

 

D'aquets cinc nous carrers, les obres del carrer de la Creu començaran al mes de juliol; les d'Indústria i Castellví ja estan gairebé acabades i les de Balmes i Sant Medir començaran aquesta tardó. Així doncs, s’integrarà aquests carrers a la xarxa de carrers vianantitzats del centre per reduir la circulació de cotxes i millorar la qualitat de l’aire a Sant Cugat.

Carrer de la Creu

FOTO: Cedida

Es crearà una plataforma única per donar prioritat als vianants. L’actuació també servirà per eixamplar la vianantització de la cruïlla amb el passeig de Francesc Macià, on s’eliminarà el pas de vehicles que permet creuar aquest passeig des del carrer de la Creu. Les obres, a càrrec de la brigada municipal, començaran el 10 de juliol i tindran una durada d’uns tres mesos. El cost de l’obra (material de construcció) serà aproximadament d’uns 125.000€. Aquestes obres permetran connectar millor el Monestir i l’actual eix de vianants –que comença a la plaça Lluís Millet- amb el barri de Sant Francesc-Monestir. Així mateix, la vianantització del carrer de la Creu es complementarà en un futur amb la vianantització de l’avinguda Cerdanyola que ha projectat l’Ajuntament.

Carrer Indústria i Castellví

S’han eliminat les voreres i convertit aquests carrers (el total de l’actuació és de 2.700 m2) en plataforma única per integrar-los a l’eix de vianants. S’ha col·locat un paviment fotocatal·lític que millora la qualitat de l’aire absorbint NOx i altres partícules volàtils (igual que es va fer al carrer Hospital, on els assajos van donar una reducció de NOx a l’aire del 40%). Paral·lelament s’ha renovat l’enllumenat i el clavegueram, es col·locarà un nou arbrat (seran til·lers i es plantaran a la tardor) i s’ordenarà els cables de la xarxa telefònica al carrer Indústria. Les obres, a càrrec de Fertres SL, han suposat una inversió de 370.000€ i està previst que finalitzin abans de la Festa Major. A més, després de Festa Major també es millorarà un tram del carrer la Fàbrica (entre carrers Indústria i Plana de l’Hospital).

Carrers Balmes i Sant Medir

FOTO: Cedida

En total s’actuarà en 2.400 metres quadrats de carrer. Es dotarà aquests dos carrers amb plataforma única per donar prioritat al vianant enfront del vehicle. Els treballs també inclouen la instal·lació d’un nou col·lector de recollida d’aigües residuals i la renovació dels col·lectors d’aigües pluvials. També se substituirà algun tram de la xarxa d’abastiment d’aigua i se soterraran els creuaments elèctrics aeris i la xarxa de telecomunicacions. Pel que fa a l’enllumenat públic, se substituiran les lluminàries actuals per noves de tipus LED. Les obres suposaran una inversió d’uns 750.000€ (segons el projecte municipal) i està previst que comencin a la tardor. Tindran una durada prevista d’uns quatre mesos.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem