Inaugurat oficialment el pavimentat camí de la Salut entre l'autopista i Valldoreix

Inversió de més de 150.000 euros

Les autoritats de Valldoreix, Sant Cugat i el Parc Natural de Collserola van inaugurar oficialment el camí de la Salut aquest 13 de juny, després de tres mesos d'obres per la seva pavimentació. Aquesta via d'uns dos quilòmetres, que connecta Valldoreix amb l'autopista a Mira-sol, fins ara era de terra i és un dels accessos principals a la vila valldoreixenca.

"Era un objectiu d'aquest mandat. És un camí molt necessari per entrar a Valldoreix amb vehicle, però també per ciclistes i excursionistes i per això s'ha deixat un camí. Ens ha arribat la satisfacció per part dels veïns perquè millora molt l'accés a l'autopista, per anar a Rubí...", va celebrar el president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig.

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, va assegurar que l'actuació s'ha fet de manera "respectuosa amb el medi ambient" i que demostra que quan s'actua "amb sensibilitat amb l'entorn, s'aconsegueix un millor servei". En el mateix sentit es va expressar el director gerent del Parc de Collserola, Marià Martí, que va insistir en la col·laboració entre administracions per fer projectes més adaptats a l'entorn natural.

L'obra

Un primer tram de mil metres s'ha deixat amb una amplada aproximada de 7,90 metres, amb una calçada asfaltada de 5 metres per als vehicles i una via lateral de 2 metres d’ample segregada amb pilones de fusta i amb paviment de sauló, per a pas de vianants. El segon tram, més curt, està constituït per una calçada única per a vehicles i vianants de 5 metres d’amplada, amb paviment de sauló.

L'obra ha costat 150.000 euros a l'EMD de Valldoreix i és una actuació que ha provocat alguna polèmica. I és que és una de les qüestions que l'oposició de Sant Cugat va denunciar públicament, ja que entenien que Promusa i un propietari privat havien d'assumir el cost, cosa que el govern va negar.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem