El barri del Monestir enceta la "reflexió" per la seva millora i dinamització

L'Ajuntament engega el procés participatiu del pla de barri del Monestir

Els veïns del barri del Monestir-Sant Francesc tindran un paper essencial en la confecció del Pla del barri que impulsarà l'Ajuntament de Sant Cugat per millorar i dinamitzar aquest entorn. Serà a través de la participació ciutadana com s'elaborarà aquest document, "que haurà d’incidir particularment en els àmbits de la millora de la mobilitat sostenible, la qualitat de l’espai públic, l’estructura comercial, el paisatge urbà, la dotació d’equipaments i serveis, l’accessibilitat universal i la dotació i qualitat de l’habitatge".

 

"Ha anat passant el temps i el barri del Monestir necessita una reflexió important", va indicar Joan Puigdomènech, comissionat de Participació Ciutadana, durant el Consell de barri Centre-Est d'aquest febrer. En aquest sentit, va convidar a tots els habitants de la zona que s'involucressin en el projecte de millora. El debat sobre com ha de ser l'avinguda de Cerdanyola, els equipaments que necessita el barri o la connexió amb el Monestir són qüestions que els veïns han posat sovint sobre la taula i que s'hauran d'anar determinant.

 

Amb el lema Amb tu decidim el barri, el procés de participació ciutadana començarà el 14 de març, a les 20 hores, al Xalet Negre. S'exposarà el projecte i la metodologia de treball, que va detallar Puigdomènech: "El veïnat detecta necessitats, proposa solucions i el tècnic ho ha d'interpretar i organitzar".

Participació veïnal

El cartell per incentivar la participació ciutadana en el pla de barri del Monestir

El dia 14 de març es crearà una comissió mixta de veïns i tècnics, que farà un seguiment de tot el procés i coordinarà la participació ciutadana. "A partir d'aquí començarà la segona fase, que és recollir el màxim d'informació de les necessitats del barri", va detallar Puigdomènech.

És per això que es crearan grups de treball amb veïns voluntaris pels diferents àmbits (mobilitat, habitatge, comerç, espai públic...). Aquests grups s'aniran reunint, fins que el mes de juny es farà una trobada conjunta per veure tota la informació.

Joan Puigdomènech va destacar que el seu objectiu "és que participi el màxim de gent" i "involucrar nens i joves". És per això que tothom podrà fer propostes de millora o sobre les necessitats del barri, sigui presencialment o per correu electrònic.

Serà després de l'estiu quan es faran públiques totes les conclusions del procés de participació ciutadana, que els tècnics hauran "d'interpretar" per aplicar, en la mesura que sigui possible.

Una bona experiència

El procés de participació del pla del barri del Monestir segueix els mateixos passos que altres projectes urbanístics que ha encetat l'Ajuntament els últims mesos, com és el cas de les tres places de la Floresta. Joan Puigdomènech, comissionat de Participació Ciutadana del Consistori, en feia una valoració molt positiva.

"La gent ho agraeix, el veïnat rep bé poder dir la seva", afegia Puigdomènech. Pel comissionat és interessant també "el canvi del paper de tècnic municipal", que passa de ser "un inventor a un traductor" de les necessitats i propostes que exposen els veïns.

 

A més, considera que "fer participar als veïns des de l'inici" escurça els terminis de projectes d'aquest estil, ja que la part final no s'allarga tant pels dubtes i al·legacions de veïns que no en sabien res.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem