El nou sistema de recollida de voluminosos ja està en marxa

Des d'aquest dilluns, 6 de febrer, els voluminosos s'hauran de deixar al costat dels contenidors els dies assignats a cada barri

L'Ajuntament ha posat en marxa un nou sistema de recollida de voluminosos amb l'objectiu "d'aconseguir que la ciutat estigui més neta", tal com destaca l'alcaldessa, Mercè Conesa

El sistema ofereix una manera més còmoda per als santcugatencs a l'hora de desfer-se dels voluminosos. I és que a partir d'aquest dilluns 6 de febrer, els veïns tindran diferents dies i hores assignades per deixar els voluminosos al costat dels contenidors més pròxims. 

Des d'alcaldia, Conesa ha volgut demanar la col·laboració ciutadana recordant que "no és més net qui més neteja sinó qui menys embruta".

Per la seva banda, Cristina Paraira, tinenta d'alcalde d'Entorn Urbà, Mobilitat i Seguretat Ciutadana, ha volgut recordar que "d'acord amb l'ordenança municipal de convivència, les deixalles s'han de treure el dia que toca. Així, si algú ho treu fora de l'horari i se l'enganxa se li aplicarà una multa que va entre 750 i 3000 euros. Pensem que amb aquest servei que es posa en marxa, hem de fer l'esforç d'acostumar-nos i utilitzar-lo correctament".  

Per això mateix, des de l'Ajuntament asseguren que estaran molt a sobre del funcionament correcte d'aquest sistema. I per això, en cas que es detecti que hi ha un voluminós el dia que no toca, es col·locarà un adhesiu que informi que "aquell voluminós està fora d'horari i tots els veïns el patiran fins al dia que toqui retirar-lo", senyala Cristina Paraira.  

D'altra banda, Paraira, afegeix que "si algun veí veu com una persona deixa un voluminós quan no toca, que truqui a la Policia, perquè vagi la patrulla. Poden semblar mesures contundents, però hem de ser estrictes".

Paral·lelament a aquest nou sistema i amb la voluntat de fomentar la reutilització i donar noves oportunitats als objectes, es posarà en marxa una aplicació mòbil (App) perquè els ciutadans puguin donar o intercanviar objectes. "És com un Wallapop, però sense diners", detalla Paraira. 

 

A més, es crearà un nou espai de segona mà a la deixalleria municipal amb els objectes que arribin millor. Aquests es podran adquirir a través d'un sistema de punts o per un preu simbòlic que es destinarà a una entitat social local. 

 

Per altra banda, l'Ajuntament mantindrà el telèfon gratuït de recollida de voluminosos 900 103 146 per a persones grans o amb mobilitat reduïda que no poden baixar-los.

Dies i hores de recollida de voluminosos:

  • Sant Cugat centre ciutat: dijous i diumenge a partir de les 20.00 h del vespre. Caldrà deixar els voluminosos al costat dels contenidors.
  • Mira-sol: dimarts a partir de les 20.00 h del vespre. Caldrà deixar els voluminosos al costat dels contenidors.
  • Valldoreix: dilluns a partir de les 20.00 h del vespre. Caldrà deixar els voluminosos a les cantonades dels carrers. 
  • La Floresta i les Planes: dimecres a partir de les 20.00 h del vespre. Caldrà deixar els voluminosos al costat dels contenidors.
Més informació
 
Comentaris

Destaquem