El projecte de l'avinguda del Baixador tira endavant tot i el malestar d'alguns veïns

Alguns veïns de l'avinguda es van mostrar contraris al projecte i el president de l'EMD, Josep Puig, va obrir la porta a replantejar-lo, però la urbanització es farà tal com estava prevista

El projecte d'urbanització l'avinguda del Baixador tirarà endavant tal com estava previst, tot i la polèmica de les darreres setmanes per la disconformitat d'alguns veïns de la zona amb el projecte, sobretot per la quantitat econòmica que tocarà pagar als residents a la zona, que hauran d'assumir el 56% del cost total (5 milions d'euros). Cada veí haurà de pagar entre 15.000 i 100.000 euros per la urbanització de l'avinguda.

Més info: Veïns del Baixador veuen "desorbitat" el cost que hauran de pagar per la urbanització

En aquest sentit, fa unes setmanes el president de l'EMD, Josep Puig, obria la porta a poder "replantejar" el projecte si hi havia gran part dels veïns en contra, però en la junta de veïns del mes de març, s'ha aprovat donar conformitat al projecte. "No pagaran més del que es paga en un projecte d'urbanització normal d'un carrer de Valldoreix", ha explicat Puig. De fet, el president ha recordat que en casos normals, la càrrega és del 80% pels veïns i del 20% per a l'administració, que en el projecte del Baixador carregarà amb un 44% del cost.

Més info: Obstacles i canvis de direccions: les actuacions per pacificar l'avinguda del Baixador

 

Amb aquest pas endavant, aprovat a la junta de veïns del mes de març amb els vots favorables de tots els grups excepte Ciutadans, que s'ha abstingut, Valldoreix sol·licita a l'Ajuntament de Sant Cugat que iniciï la tramitació per l'aprovació del projecte. 

A favor del projecte, però en contra de la gestió del Govern

En aquest sentit, tot i votar a favor d'aquest pas endavant, la vocal del PSC, Susanna Casta, ha assegurat que "la majoria dels veïns s'hi van mostrar en contra". De fet, la socialista ha criticat al Govern la gestió de la qüestió: "Amb aquest projecte van d'error en error". Casta, però, ha reconegut que "cal tirar el projecte endavant". El president Josep Puig ha tirat d'ironia per respondre després de les crítiques de Casta: "Menys mal que vota a favor".

La vocal de Ciutadans, Ana Cano, ha assegurat que "la reunió amb els veïns va ser unidireccional", fent referència al fet que, segons ella, el Govern no va escoltar-los. També ha afirmat que a escala econòmica "no hi ha hagut sensibilitat cap als veïns". 

"Celebrem que es faci un pas endavant", ha explicat Lluc Cahís, vocal d'ERC-MES, que, de totes maneres, ha recordat que "si no s'atenen les inquietuds dels veïns hi ha el risc d'haver de començar de 0". Això sí, ha afirmat que "el marge de revisió és estret, perquè el que fa car el projecte és l'allargada de la via". En aquest sentit, Cahís ha assegurat que "hi ha poca solució al fet que els veïns hagin de pagar aquestes quantitats".

El calendari del projecte

L'actual previsió és que les obres d'urbanització acabin el 3r trimestre de 2024. Això són gairebé cinc anys de retard respecte l'anunci inicial de l'anterior govern. Tot i això, les discrepàncies dels veïns amb el projecte presentat faran endarrerir encara més l'inici dels treballs.

Tenint en compte aquests terminis, els veïns insisiteixen en la necessitat d'aplicar mesures pal·liatives per reduir les molèsties de pols, sots i inseguretat viària que denuncien.

Més info: Veïns de l'avinguda del Baixador denuncien l'estat del carrer i reclamen la urbanització

 

 
Comentaris

Destaquem