Puig obre la porta a "replantejar" el projecte d'urbanització de l'avinguda del Baixador

El president de l'EMD, Josep Puig, ha assegurat que si hi ha una majoria de veïns contraris al projecte, es revisarà la qüestió

El president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, ha afirmat davant dels mitjans de comunicació de Sant Cugat que el projecte d'urbanització de l'avinguda del Baixador encara s'ha d'acabar de definir: "Si hi ha una majoria de veïns que no ho vol urbanitzar, o que ho volen fer de manera diferent, ens ho haurem de replantejar". Ara bé, el president ha defensat els tràmits i el procés d'elaboració del projecte: "El projecte s'ha fet en base a participació ciutadana i ha passat per exposició pública".

De totes maneres, Puig s'ha mostrat sorprés pel malestar dels veïns de la zona amb el projecte i, de fet, ha assegruat que les reunions celebrades amb els residents en els darrers dies "van anar com una seda". A més, ha recordat que "qui va comprar aquests terrenys, sabia que tenia pendent la despesa d'urbanització".

Més info: Definit el projecte d'urbanització de l'avinguda del Baixador

El president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, ha atès als mitjans de Sant Cugat.

El president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, ha atès als mitjans de Sant Cugat.

El 56% dels costos pels veïns i el 44% restant per l'administració

Cal destacar que alguns veïns de l'avinguda del Baixador s'han mostrat en contra del projecte d'obres i, sobretot, de les condicions econòmiques que se'ls proposen des de l'EMD i l'Ajuntament de Sant Cugat, per les quals, entre les 90 llars de l'avinguda, haurien de pagar el 56% del cost total (2,8M), tal com ha explicat el president de l'EMD, Josep Puig, la qual cosa representa prop de 29.000 euros de mitjana per habitatge. "Pot variar des de 15.000 fins a 100.000 euros. Depèn de cadascú", ha assenyalat el president. 

Dades econòmiques

Dades econòmiques​

La resta ho posarien entre l'administració valldoreixenca i l'Ajuntament de Sant Cugat, fins a arribar als 5 milions d'euros que es preveu que ha de costar la urbanització de l'avinguda, tot i que encara no està clar quina part correspon a cada administració: "L'última notícia que tinc és que l'Ajuntament posaria la part a la qual no arribés l'EMD, però encara s'ha de decidir". De totes maneres, Puig s'ha mostrat esperançat: "Acabarem entenent-nos".

Un altre dels entrebancs per tirar endavant l'obra, de fet, és la manca d'acord entre el consistori i l'EMD.

Més info: L'EMD lamenta la "precipitació" de l'Ajuntament en l'avinguda del Baixador

Més info: Ingla: “L’EMD ha de moure fitxa, ja és hora que ho faci”

En aquest sentit, els veïns de l'avinguda del Baixador han exigit a l'Ajuntament i a Valldoreix que treballin plegats per trobar la millor solució per desllorigar la situació, enrocada des de fa uns mesos.

Més info: El veïnat del Baixador demana a Ajuntament i EMD que treballin plegats per la urbanització

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem