La Generalitat atura la construcció de La Mirada al Bosc de Volpelleres

L'Oficina Territorial emet un informe desfavorable a la modificació puntual del planejament, necessària per construir La Mirada al Bosc de Volpelleres

La Generalitat impedeix que l'Ajuntament de Sant Cugat construeixi l'Escola La Mirada al Bosc de Volpelleres, tal com avança Nació Digital, després que l'Oficina Territorial del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha publicat un informe desfavorable sobre la modificació puntual del planejament en l'àmbit del Bosc de Volpelleres. "No es valora adequadament la proposta de Modificació tenint en compte els valors naturals i ecològics existents", diu l'informe.

Més info: Pas endavant per la construcció de La Mirada al Bosc de Volpelleres pel 2023

Cal destacar que la modificació era necessària per poder construir el centre educatiu al bosc, que va aprovar-se en un ple municipal extraordinari el mes de desembre. L'Ajuntament de Sant Cugat, però, ha afirmat al TOT Sant Cugat que, de moment, no ha rebut cap notificació de la Generalitat.

 

Més info: Mireia Ingla assegura que el projecte de La Mirada "segueix sobre la taula"

No s'ha justificat la impossibilitat de fer-ho en un altre lloc

Tal com ha avançat Nació Digital, l'Oficina Territorial va enviar un informe a l'Ajuntament de Sant Cugat el passat mes d'octubre, en el qual suggeria a l'Ajuntament de Sant Cugat cercar alternatives per construir l'Escola La Mirada en un altre lloc, fora de l'àmbit del Bosc de Volpelleres, per tal de no caure en una afectació mediambiental. "Atenent l'interès natural i ecològic manifest i ja reconegut en l'informe emès per aquesta Oficina Territorial en data 5 d'octubre de 2020, tant el manifestant com l'ADENC insten a reubicar l'escola fora del bosc de Volpalleres", s'especifica en aquest darrer informe.

Segons explica Nació Digital, el consistori va respondre afirmant que no es podia ubicar en cap altre lloc. En aquest sentit, l'informe de l'OT diu el següent: "No s'ha justificat raonadament la impossibilitat de situar l'escola fora de l'àmbit de la Modificació".

Moure uns metres el centre no és suficient

Fa uns mesos, l'Ajuntament també va fer una modificació al projecte inicial per construir La Mirada al Bosc de Volpelleres, movent 19 metres la seva ubicació. Segons l'informe de l'Oficina Territorial, però, es tracta d'una modificació insuficient.

Més info: La Mirada segueix endavant adaptada a l’entorn natural

 

 
Comentaris

Destaquem