L'Ajuntament vol transformar l'entorn de l'estació de la Renfe a Coll Favà

L'objectiu és potenciar la zona d'aparcament i facilitar la implantació d'activitats empresarials

L'Ajuntament de Sant Cugat vol transformar l'entorn de l'estació i la via de la Renfe al seu pas per Coll Favà i Volpelleres amb l'objectiu de treure un major aprofitament dels terrenys. Es tracta de la franja que hi ha al costats de les vies del tren, paral·lela amb la Ronda Nord, i que avui dia suposen "una cicatriu molt cèntrica" per la ciutat.

"És una zona desendreçada i desaprofitada i volem crear una nova centralitat a Sant Cugat que tingui un valor afegit", ha explicat Damià Calvet, tinent d'alcalde d'Urbanisme, que ha afegit que "és una franja molt cèntrica" que volen aprofitar. L'Ajuntament iniciarà en breu un estudi per determinar les possibilitats d'aquesta àrea.

En primera instància, la voluntat és potenciar l'actual aparcament de la Renfe. Després es vol potenciar els usos econòmics de les parcel·les a tocar de la via, facilitant la implantació d'empreses. Finalment, l'objectiu és millorar la connectivitat entre la Renfe i l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Volpelleres per potenciar l'ús del transport públic.

Es tracta d'una operació a mig i llarg termini. Bona part dels terrenys són de l'empresa estatal Adif i l'Ajuntament de Sant Cugat ja ha iniciat les converses amb la gestora ferroviària. "Hem tingut una bona resposta", ha assegurat el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet. Una possibilitat que ha deixat anar Calvet és cobrir part de la via del tren en aquesta zona.

Espais a l'entorn de l'estació de Renfe

Més informació
 
Comentaris

Destaquem