El govern espanyol s'oblida dels problemes de soroll de l'AP-7 a Mira-sol

La comissió de Foment va aprovar una proposta d'ERC-MES per solucionar els problemes de soroll de l'autopista per Mira-sol però el projecte de pressupostos no inclou cap partida

Esquerra Republicana ha denunciat que el govern espanyol no ha inclòs en els pressupostos generals de l'estat cap partida per minimitzar els sorolls de l'AP-7 i la B-23 en el seu pas per Mira-sol. És per això que els republicans presentaran una esmena al Congrés dels Diputats perquè l'estat inclogui en els comptes una partida d'1,3 milions d'euros per tal de solucionar aquesta problemàtica que fa anys que pateixen els veïns de Mas Gener.

El regidor d'ERC-MES Èric Gómez ha recordat que la comissió de Foment va aprovar una proposició no de llei a instàncies dels republicans on s'instava al govern espanyol a prendre mesures per tal de reduir el soroll d'aquestes autopistes pel barri de Mira-sol. "El govern espanyol del PP ha incomplert el compromís", ha lamentat el regidor.

Gómez ha apuntat que sí l'esmena compta amb els mateixos suports que va tenir a la comissió de Foment, tirarà endavant i es podrà minimitzar el problema del soroll. És per això que s'ha dirigit directament a Ciutadans, formació que va donar suport a la proposta republicana. "Albert Rivera ja ha sortit a dir que donaran suport als pressupostos. Demanem als companys de C's que actuin amb coherència i intercedeixin en favor de Sant Cugat", ha reclamat el regidor republicà. De fet, C's també va anunciar en el seu moment una proposició no de llei sobre aquesta temàtica, tot i que finalment no es va debatre.

"És possible resoldre la situació, no podem tenir els veïns esperant tants anys", ha afegit Gómez, que ha reiterat la crida a Ciutadans perquè faci aquest pas i doni suport a l'esmena.

La xifra d'1,3 milions per resoldre el problema sorgeix d'un pla contra el soroll del Ministeri de Foment de principis del 2000, i que ara ha tornat a difondre. "Ens sembla vergonyós que es rescati un pla de fa més de deu anys i que ja diu que hi ha un problema de soroll. I no s'ha fet res en tot aquest temps", ha lamentat Gómez.

Altres esmenes

Més enllà d'aquesta qüestió, els pressupostos de l'estat no han agradat als republicans santcugatencs. "Els milions d'inversions que va prometre Rajoy, han quedat aquest any en una de les inversions més baixes a Catalunya dels últims anys", ha denunciat la portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla.

Els republicans també presentaran esmenes per altres qüestions que afecten Sant Cugat i no estan recollides en els pressupostos. Dues fan referències als intercanviadors entre FGC i Renfe que fa temps que es reclamen a les estacions de Volpelleres-Coll Favà i Hospital General-Rubí.

Una altra esmena fa referència al pagament de 6,5 milions d'euros que l'Ajuntament a de fer a Adif arrel d'una sentència. Els republicans consideren que el ministeri ha de tornar aquests diners a Sant Cugat, ja que no creuen que una administració pública hagi de ser compensada per una expropiació d'una altra adminsitració i que es destina a equipaments públics.

Finalment, també reclamaran un major finançament pel Centre d'Alt Rendiment.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem