El projecte d'urbanització de Can Borrull es refarà per "aprimar-se"

La urbanització de Can Borrull suposarà la legalització de la setantena de cases que hi ha al barri

L'Ajuntament de Sant Cugat reformularà el projecte d'urbanització de Can Borrull després de rebre una vintena d'al·legacions de veïns del barri, del Parc de Collserola i de l'Agència Catalana de l'Aigua. Es tracta "d'aprimar" el projecte aprovat el 2014, cosa que suposarà menys cost pels 71 veïns, alhora que la part de parcel·les afectades i que hauran de cedir els propietaris serà menor. Tot i això, aquesta reformulació implica un nou retard en l'inici de les obres, que haurien d'haver començat durant el 2014.

La reducció de l'alçada i amplada del mur verd que ha de contenir la riera i l'eliminació de la rotonda prevista per la carretera de Vallvidrera en el tram de Can Borrull són dues de les diferències amb el projecte d'urbanització aprovat el febrer del 2014. "El temps d'execució se'n va més enllà, però és en benefici de tot el barri i de l'economia dels ciutadans", va explicar Francesc Serra, sotsdirector d'Urbanisme a l'Ajuntament, al Consell de barri de les Planes celebrat el passat 27 de gener.

Ara, l'Ajuntament ha de refer la reparcel·lació del sector de Can Borrull, cosa que farà variar les quotes que hauran de pagar els veïns. Per aquest motiu,els ha convocat a una reunió el 26 de febrer per donar detalls sobre l'afectació de cada parcel·la i les quotes d'urbanització. La reducció del mur verd suposarà que les parcel·les es veuran menys afectades i els propietaris hauran de cedir menys terreny. Els veïns van assegurar que havien arribat a un acord amb l'anterior equip de govern pel qual no pagarien més de 250.000 euros entre tots, a més dels 400.000 euros que el barri ha anat estalviant dels diners de lliure disposició.

La urbanització de Can Borrull, a banda de suposar una millora urbana del barri, implicarà sobretot la legalització de les cases del barri que estaven fora d'ordenació. Cases construïdes als anys 60, sovint pels mateixos propietaris, i que anys més tard l'administració va demanar de legalitzar, cosa que no s'aconseguirà fins ara. El projecte d'urbanització, que ara es refarà, es va començar a gestar durant el 2013. El febrer del 2014, el Ple municipal va donar llum verda al Pla de Millora Urbana del sector de Can Borrull i es va indicar que el 2015 ja estaria urbanitzat.

Veïns del barri

 El mur verd que havia de servir com a contenció de la riera serà més petit. FOTO: Artur Ribera

Eloi Merino, portaveu de l'Associació del barri de Can Borrull de la Rabassa del Pi, ha valorat positivament que es refaci el projecte, en el qual havien presentat al·legacions: "És interessant, perquè tot el que sigui en benefici del barri i dels veïns tant en l'àmbit econòmic com en la millora del pla és d'agrair".


Tot i això, reconeix que ja fa molts anys que esperen aquesta urbanització i que els veïns es "cremen" per tanta espera. "Fa molts anys que estem esperant que el pla vegi la llum, són molts anys esperant i patint retards".

Un aspecte que destaca Merino és que l'aprimament del pla "sempre hauria de ser en benefici de rebaixar l'aportació veïnal".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem