Pas endavant per la construcció del complex esportiu de Mira-sol

Fa anys que els veïns reivindiquen una piscina municipal

La construcció del complex esportiu de Mira-sol, amb la històrica reivindicació de la piscina, és més a prop de ser una realitat. Després d'anys de retards i ajornaments, l'Ajuntament de Sant Cugat ha obert el concurs per escollir el despatx d'arquitectura que farà la redacció del projecte del nou equipament esportiu, que s'ubicarà al carrer de Pompeu Fabra, a tocar de l'escola Catalunya. El preu de l'adjudicació, que es podria fer a mitjan abril, serà de 230.000 euros.

Una vegada s'hagi decidit el despatx d'arquitectes, el temps previst per redactar el projecte és d'uns quatre mesos. A partir d'aquí, ja es podrà obrir el procés de licitació i adjudicació de les obres del complex. La voluntat és iniciar els treballs amb la piscina, que era la principal reivindicació històrica dels veïns d'un barri de més de 10.000 habitants. El terreny total del complex ocupa uns 20.000 metres quadrats.

En una primera fase es construirà la piscina coberta i els vestuaris, a més d'una zona polivalent. Per fer aquestes obres, hi ha pressupostat un milió d'euros per aquest 2018. Posteriorment, es farà un poliesportiu, modificant i ampliant l'actual equipament de l'Escola Catalunya. Finalment, el complex s'acabaria amb el Camp de futbol-7, així com enjardinant la zona i fent un espai d'aparcaments.

Els veïns de Mira-sol fa anys que reclamen una piscina pública i coberta al barri, per no haver-se de desplaçar a Valldoreix o al centre de Sant Cugat. De fet, el 2008 l'Ajuntament va adjudicar les obres a dues empreses per un valor de 4,9 milions d'euros. Les empreses van fer fallida i no van acabar els treballs. Aquest contracte va ser posat en el punt de mira de la justícia, tot i que l'Ajuntament en defensa la legalitat. Deu anys després, es tornen a iniciar els tràmits.

Com serà el complex?

Terreny on es constuirà el Complex Esportiu de Mira-sol FOTO: Artur Ribera

L'Ajuntament de Sant Cugat va aprovar el 2017 el pla especial que ha de regular els usos de la parcel·la que acollirà el complex esportiu. Un treball conjunt amb els veïns, després que es tombés el pla especial fet en l'anterior mandat i que es va trobar amb el rebuig dels mira-solencs.

Així, l'actual document planteja la possibilitat de fer dues piscines cobertes, un camp de futbol 7, un poliestportiu multifuncional, aparcament i zones verdes, així com infraestructures en forma d’edificacions que donaran servei a la mateixa dotació i que, paral·lelament i de forma annexa, també han d’abastir als usuaris del camp de futbol de Mira-Sol.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem