La piscina de Mira-sol no estarà a punt fins al 2024

Nou retard en la construcció del complex aqüàtic de Mira-sol

La construcció del complex aqüàtic de Mira-sol al carrer de Pompeu Fabra, que recull la històrica reivindicació del veïnat per tenir una piscina al barri, suma un nou retard. L'inici de les obres tindrà lloc durant el 2023 i la previsió és que s'allarguin durant uns 20 mesos. L'última previsió del govern municipal era que l'espai entrés en funcionament a l'estiu del 2023, una data que ja no es podrà complir. Un nou retard d'un equipament que l'anterior govern ja havia promès pel 2018. Mentrestant s'han hagut de fer diverses modificacions al projecte.

Més info: Pas endavant per la piscina de Mira-sol

Per tal d'accelerar el màxim possible tot el procediment i "agilitzar els tràmits", aquest dilluns s'ha aprovat la delegació de competències del Ple municipal a l'Alcaldia per aprovar el projecte d'obres del complex aquàtic. "És un equipament molt esperat, hi ha pressa", ha detallat el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, que ha afegit: "Hi ha pressa per no perdre una subvenció de gairebé 2 milions d’euros de la Diputació". Així, l'alcaldessa podrà aprovar directament el projecte inicial, tot i que Duch s'ha compromès a garantir la "transparència" del procés i convocar comissions informatives amb la resta de partits.

Així, la previsió actual és licitar les obres al juny i iniciar les actuacions durant el 2023. En una primera fase d'obres es realitzarà l'edifici principal amb la piscina i, en una segona fase, l'espai de bar i el gimnàs. El pressupost total és de 7,3 milions d'euros. Tots els grups municipals hi han votat a favor. 

Captura de Pantalla 2022 03 21 a les 14.15.58

Imatge exterior de com quedarà el complex aqüàtic de Mira-sol FOTO: Ajuntament

 

Reivindicació històrica

Els veïns de Mira-sol fa més de vint anys que demanen una piscina pel barri. Al 2008 es van arribar a adjudicar les obres a Construcciones Pai i Lleure Esportiu i les obres haurien d'haver acabar al cap d'un any. Però poc després, van renunciar al projecte i no van ni començar. A més, El País va informar que les dues empreses van donar 134.000 euros a fundacions afines a Convergència poc després de l'adjudicació. També es va suscitar polèmica perquè les dues empreses no van pagar cap compensació per abandonar el projecte.

Al cap d'uns anys, l'Ajuntament va tornar a presentar un avantprojecte als veïns, que no va agradar i es va obrir un procés per redefinir-lo. Al març de 2019 es va donar a conèixer el projecte definitiu i que els veïns van veure amb bons ulls. Preveia la construcció d'una piscina coberta, vestuaris, sala de fitness, cafeteria i compartir les pistes esportives amb l'Escola Catalunya. 

El nou govern municipal va revisar el projecte i va detectar la necessitat de fer alguns canvis tècnics que eren necessaris, com qüestions d'eficiència energètica. A més, també calia impulsar més tràmits, com la ratificació del conveni amb el Departament d'Ensenanyament per redefinir els límits de les tanques entre l'Escola Catalunya i la nova zona del complex esportiu. Una ratificació que es va fer en el ple municipal del 17 de novembre.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem